Serie A raapt vijf miljoen bijeen: Parma dit seizoen gered

6 maart 2015, 15:45

De Serie A heeft ingestemd met een overeenkomst om Parma te financieren tot het einde van het seizoen. Met deze deal is een geldbedrag van vijf miljoen euro gemoeid. De Italiaanse club verkeert in een diepe financiële crisis en wordt op 19 maart geconfronteerd met een terechtzitting waar het faillissement van de club besproken wordt.

Parma moest vanwege een gebrek aan financiële middelen een streep zetten door de afgelopen twee Serie A-wedstrijden. Het voorstel voor de financiële regeling werd gedaan door bondsvoorzitter Carlo Tavecchio. Hoewel Empoli-voorzitter Fabrizio Corsi wilde dat de clubs mochten stemmen over de gang van zaken, is er al een akkoord bereikt.

De overeenkomst behelst dat de boetes van de clubs overhandigd worden aan de officiële administrator van Parma, mocht de noodlijdende club onder curatele gaan vanaf 19 maart. Dit zou neerkomen op een bedrag van ongeveer vijf miljoen euro. Het zou de toekomst van Parma in ieder geval tot het einde van het seizoen veiligstellen.

Het is nog wel de vraag of de Parma-spelers de deal zullen accepteren. Ze willen dat de club uit de regio Emilia-Romagna op lange termijn gered wordt. Ze krijgen al het hele seizoen niet betaald.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen