Dnejpr wijkt uit: "Was beter geweest om thuis te spelen"

12 maart 2015, 09:47

Ajax speelt vanavond (donderdag) in de achtste finale van de Europa League tegen Dnjepr Dnjepropetrovsk. De Oekraïense club, die Olympiakos in de vorige ronde knap wist uit te schakelen, moet het tegen de Ajacieden zonder de geroutineerde Matheus stellen. De 32-jarige Braziliaan is geblesseerd. Het is nog niet duidelijk of Yevhen Konoplyanka, de blikvanger van de ploeg, kan aantreden.

Het doel van Dnjepr voor de eerste ontmoeting met Ajax is duidelijk, zegt Andriy Blyznychenko. "We willen geen doelpunten tegen krijgen en zoveel mogelijk scoren", zei de middenvelder van Dnjepr volgens De Telegraaf. Hij vindt het jammer dat er wegens de politieke situatie uitgeweken moet worden naar Kiev. "Het was beter geweest om in eigen huis te spelen, omdat we daar onze eigen fans zouden hebben. Maar gelukkig komen er ook supporters naar Kiev en zullen de in Kiev woonachtige Dnjepr-fans ons steunen."

Dnjepr kende een goede generale voor het EL-duel met Ajax. Zondagavond werd er in de nationale competitie met 0-1 gewonnen bij Karpaty Lviv.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen