Chelsea op titelkoers: "Eigenlijk moet het voorbij zijn"

23 maart 2015, 11:16

Chelsea ligt stevig op koers om het kampioenschap te grijpen in de Premier League. The Blues wonnen zondag met 2-3 bij Hull City en hielden derhalve hun voorsprong van zes punten op Manchester City intact. De Londense formatie heeft ook nog eens een wedstrijd tegoed, waardoor de eerste landstitel sinds 2010 binnen handbereik ligt.

Manager José Mourinho denkt dat de titelstrijd na de zege in het KC Stadium in principe gestreden moet zijn. "Eigenlijk moet de titelrace nu voorbij zijn. Normaal gesproken zou Chelsea nog acht, tien of twaalf punten verzamelen. Maar het voetbal is onvoorspelbaar. Toch is de realiteit dat we zes punten voor staan, met een wedstrijd minder gespeeld. Een betere positie hebben we dit seizoen nog niet gehad", aldus de Portugees.

"Man City kan nog 24 punten halen, voor ons is het zaak om uit te rekenen hoeveel punten we nog moeten halen", vervolgt Mourinho, die dus aan negentien punten uit negen duels genoeg heeft om kampioen te worden. "Ik heb er wel vertrouwen in, ik geloof in mijn spelers. We kunnen het", zegt de Portugese oefenmeester.

Chelsea moet topscorer Diego Costa misschien een tijdje missen wegens een hamstringblessure. Achter zijn naam staat een vraagteken voor de interland van Spanje tegen Oekraïne (27 maart). "De interlandonderbreking is goed voor Diego", stelt Mourinho.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen