Zwolle weer in bekerfinale: "Helemaal toeval is het niet"

8 april 2015, 07:58

Vorig seizoen werd de finaleplaats van PEC Zwolle in de KNVB Beker nog afgedaan als een toevalstreffer, maar daarvan is nu geen enkele sprake meer. Voor het tweede jaar op rij staat de club in de eindstrijd van het nationale bekertoernooi, nadat het in het seizoen 2012/2013 al de halve finale bereikt had.

"Drie jaar achter elkaar hebben we minimaal de halve finales bereikt", weet coach Ron Jans van PEC Zwolle. "We zijn nu elf bekerwedstrijden ongeslagen. Het zijn niet altijd de sterkste tegenstanders geweest, maar daar kun je er ook door uitvliegen. Dus helemaal toeval is het niet", zegt hij in gesprek met de NOS.

Vervelen gaat het bekersucces nog lang niet, benadrukt de succesvolle trainer. "Het is geweldig. De club heeft het vorig jaar al meegemaakt en het werkt verslavend. Ik ga met heel veel plezier naar Rotterdam."

In de finale op 3 mei stuit Jans met PEC Zwolle mogelijk op FC Groningen, zijn oude liefde. De Groningers spelen woensdagavond in de tweede halve finale in eigen stadion tegen laagvlieger Excelsior.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen