Everse: "Aan dat ene procent kun je je vasthouden"

10 april 2015, 21:39

Alleen een griepvirus of zelfs ebola bij de concurrentie kan FC Dordrecht nog in de Eredivisie houden, zo grapte coach Jan Everse vorige week na de 2-3 thuisnederlaag tegen Heracles Almelo. Ditmaal kiest de oefenmeester wat tactvollere woorden om aan te geven dat zijn elftal zo als gedegradeerd is.

"We zijn voor 99 procent gedegradeerd, maar aan dat ene procent kun je je vasthouden", zegt Everse op de clubwebsite. FC Dordrecht gaat zaterdag op visite bij NAC Breda, de nummer zestien van de ranglijst. Het verschil tussen beide teams is elf punten, FC Dordrecht heeft acht punten minder dan nummer zeventien Go Ahead Eagles.

Everse: "Afgelopen weekend hebben we een half uur erg goed gespeeld, hierin hadden we gewoon de genadeklap moeten geven. We gaan in Breda weer alles uit de kast halen en laten zien dat we goed kunnen voetballen. Misschien dat het niet genoeg is om in de Eredivisie te blijven, maar we willen in de laatste paar wedstrijden op zijn minst het publiek vermaken en met een respectabel aantal punten het seizoen afsluiten."

Everse doet tegen NAC geen beroep op Mart Lieder, Andwele Slory en Jordy van Deelen. Zij zijn teruggezet naar de beloften. Over de eerste twee is de clubleiding niet tevreden, de laatste wil zijn aflopende contract niet verlengen. Ilias Haddad ontbreekt vanwege een schorsing in Breda, Fernando Lewis is er wel weer bij.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen