Comeback in zicht voor De Jong: "Ik kom in de buurt"

21 april 2015, 11:49

Siem de Jong komt eindelijk weer geregeld in het nieuws. De middenvelder annex aanvaller van Newcastle United wordt al het hele seizoen geteisterd door blessureleed en stond de afgelopen maanden buitenspel vanwege een klaplong. Zijn rentree in het eerste van The Magpies gloort eindelijk aan de horizon, aangezien hij maandagavond voor de tweede keer zijn opwachting maakte bij het beloftenelftal.

De Jong speelde 72 minuten mee tegen Derby County. Er werd met 1-2 gewonnen en de Nederlander leverde een assist. "Ik ben bijna terug, maar ik voel nog wel dat ik de laatste vijf procent nog mis. Ik moet nog wat explosiviteit terugwinnen. Soms wil ik een actie maken, maar merk ik dat ik nog niet explosief genoeg ben. Daar moet ik aan blijven werken in de komende dagen en weken. We hebben hard getraind en het gaat steeds beter", aldus de oud-Ajacied.

"Ik ben er nog niet, maar ik kom wel in de buurt", vervolgt De Jong, die nog niet precies weet wanneer hij zal terugkeren. "Daar hebben we het intern nog niet over gehad, maar ik hoop dat ik tegen Swansea CIty (zaterdag, red.) kan terugkeren op de reservebank. We zullen zien het de komende dagen gaat. Ik moet nog wel wat sterker worden", weet de Nederlander.

De Jong kwam dit seizoen tot slechts twee optredens voor Newcastle, waarvan één in de basis. Vorig seizoen kwam hij bij Ajax door fysiek malheur tot niet meer dan negentien competitiewedstrijden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen