NAC test hoofdtribune met 1.500 zakken kunstmest

24 april 2015, 09:25   Bijgewerkt: 24 april 2015, 09:38

NAC Breda moet testen of de hoofdtribune veilig genoeg is en doet dit door gebruik te maken van kunstmest. Maar liefst 1.500 zakken, van ieder 25 kilogram, worden vrijdag op de tribune geplaatst. Op die manier wordt de druk op de tribune getest en aan de hand daarvan wordt besloten of de competitiewedstrijd tegen Heracles Almelo, die voor zaterdagavond op het programma staat, door kan gaan.

Volgens Omroep Brabant wordt tussen 14.00 en 14.30 uur, na de test met de kunstmest, duidelijk of de tribune zaterdag gebruikt kan worden. Is dat niet het geval, dan moet het duel mogelijk worden uitgesteld. Een andere mogelijkheid is om de belangrijke wedstrijd af te werken zonder publiek op de hoofdtribune.

Donderdag werd duidelijk dat nieuw onderzoek uitgewezen had dat er een constructiefout zit in de tribune van het Rat Verlegh Stadion. "Wij weten dit pas vanaf half vijf 's middags en zijn gechoqueerd dat de veiligheid van de mensen in het geding is. Veiligheid is prioriteit nummer één. De oplossingsgerichtheid is groot voor alle partijen", reageerde NAC-directeur Justin Goetzee in BN De Stem op de opmerkelijke situatie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen