Alflen: "Een verdiende en regelmatige overwinning"

26 april 2015, 09:12

FC Utrecht had zaterdagavond geen kind aan Go Ahead Eagles, dat in de Adelaarshorst met 0-2 verslagen werd door de Domstedelingen. Sébastien Haller kroonde zich met twee doelpunten tot man van de wedstrijd in Deventer. Coach Robby Alflen, die na het seizoen uit Utrecht vertrekt en wordt opgevolgd door Erik ten Hag, vond het een dikverdiende overwinning.

"Go Ahead Eagles-uit. Dan weet je twee dingen", zo startte Alflen volgens de clubwebsite zijn analyse op de persconferentie. "Ten eerste dat er een stormloop komt in het begin, waarbij het publiek uit Deventer erachter gaat staan. Ten tweede dat als je controle hebt en met geduld speelt, dat ze onzeker worden. Dat heeft ook een beetje met het type supporter te maken. Die gaan achter de ploeg staan in het begin, maar ze zijn ook kritisch als het even niet lukt."

In de stormloop wist Utrecht overeind te blijven. "We speelden geduldig vanuit de opbouw", aldus Alflen. "Je voelde - tenminste, wij voelden dat zo op de bank - dat er een goal aan zat te komen. Nou, en die kwam er ook. Een prima goal, trouwens. We hadden meer vrije mensen dan Go Ahead Eagles. Prima", glimlacht de Utrecht-coach.

"Daarna brak er een fase aan waarin we te vaak voor de moeilijke oplossing kozen. Er ontstond wat gevaar voor onze goal. In de rust zei ik: 'Meer geduld hebben, meer rust in het spel en als het even kan lang spelen, dan gaat-ie vanzelf nog een keer vallen'", vervolgt Alflen. "Het was wachten op de 0-2 en die viel. We hebben een verdiende en regelmatige overwinning geboekt."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen