Benfica houdt Porto van zich af in doelpuntloze Clássico

26 april 2015, 20:07   Bijgewerkt: 26 april 2015, 20:40

Benfica heeft een aanval van FC Porto op de koppositie in de Portugese Liga ZON Sagres afgeslagen. De onderlinge Clássico eindigde zondag in een 0-0 gelijkspel, waarmee Benfica kreeg wat het wilde. Hierdoor blijft het verschil tussen beide ploegen drie punten in het voordeel van de equipe uit Lissabon.

In de eerste helft viel er bitter weinig te genieten voor beide doelen, terwijl de sfeer in het Estadio de Luz in Lissabon er nochtans goed inzat. Benfica hoefde niet, Porto kon niet. De bezoekers kregen in de eerste 45 minuten wel de beste mogelijkheid, maar goalgetter Jackson Martinez schoot in de rebound over en liet daarmee de kans op zijn achttiende seizoenstreffer onbenut.

In de tweede helft werd de wedstrijd leuker om naar te kijken, maar doelpunten bleven desondanks opnieuw uit. Wel was Porto weer dicht bij via Martinez, maar de aanvaller was voor de tweede keer onfortuinlijk in de afwerking. In blessuretijd kwam Benfica via Ljubomir Fejsa nog in de buurt van de winst, maar de Servische invaller miste. Een overwinning zou ook te veel van het goede zijn geweest voor de thuisclub.

Na afloop liep het nog even uit de hand op het veld. De gemoederen tussen coaches Lopetegui (Porto) en Jorge Jesus (Benfica) liepen hoog op, wat nog begon als vriendelijk handen schudden. Lopetegui hield Bruno Martins Indi negentig minuten op de bank, Ola John mocht in blessuretijd invallen van Jorge Jesus.

Met nog vier wedstrijden te spelen heeft Benfica drie punten voorsprong op nummer twee FC Porto en het onderling resultaat, in Portugal doorslaggevend bij een gelijk puntenaantal, is in het voordeel van de hoofdstedelingen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen