Overzicht: de play-offs om promotie en degradatie

28 april 2015, 11:35

NEC promoveert als kampioen van de Jupiler League naar de Eredivisie en FC Dordrecht bewandelt, als nummer achttien van het hoogste niveau, de omgekeerde weg. Dat staat al vast, maar voor een groot aantal clubs ligt de strijd om promotie en degradatie nog helemaal op. Een overzicht van de huidige situatie.

De nummers zestien en zeventien van de Eredivisie moeten play-offs spelen, samen met acht clubs uit de Jupiler League. Dit zijn de vier periodekampioenen, aangevuld met de clubs zonder periodetitel die het hoogst eindigen op de ranglijst. De nummers twee tot en met vijf van de Jupiler League mogen, evenals de eredivisieclubs, de eerste ronde van de play-offs overslaan. Opvallend is dat met de huidige stand Sparta, dat negende staat in de Jupiler League, buiten de boot valt. De Rotterdammers moeten stijgen op de ranglijst om deel te mogen nemen aan de play-offs. Dat kan nog ten koste gaan van VVV Venlo of De Graafschap.

De periodekampioenen van de Jupiler League zijn NEC, Almere City FC, FC Oss en FC Eindhoven. NEC is als kampioen dus al zeker van promotie. Almere City, FC Oss en FC Eindhoven mogen sowieso play-offs spelen, ongeacht hun positie op de ranglijst. Almere City staat momenteel op een tiende plaats op de ranglijst.

Met de huidige standen in Eredivisie en Jupiler League ziet de play-off er als volgt uit:

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen