Aston Villa-coach: "Benteke is beste spits in Europa"

9 mei 2015, 16:46

Aston Villa bungelt al het gehele seizoen in het rechterrijtje van de Premier League en is bezig aan een teleurstellend seizoen. Lichtpuntje is, los van het bereiken van de finale van de FA Cup, de topvorm waarin Christian Benteke verkeert. De Belgische spits is volgens zijn coach Tim Sherwood zelfs de beste aanvaller van Europa.

De Belg scoorde zeven keer in de laatste vijf competitieduels. "Ik ken geen betere spits in Europa, hij is de beste", zegt Sherwood lovend in gesprek met de BBC. De aanvalsleider van de club uit Birmingham is al in verband gebracht met transfer naar Liverpool en Chelsea. "Hij gaat helemaal nergens heen", stelt Sherwood. "Niemand kan hem betalen." Benteke werd vrijdag overigens verkozen tot speler van de maand april in de Premier League.

Aston Villa staat op de veilige vijftiende plaats in de Premier League, maar is nog altijd niet zeker van lijfsbehoud. De ploeg staat namelijk slechts twee punten boven de degradatiezone. "Het zou verschrikkelijk zijn als we degraderen", zegt Sherwood. "We kunnen nog steeds de FA Cup winnen, maar de prioriteit ligt nu op de competitie."

Aston Villa speelt op 30 mei op Wembley de finale van het bekertoernooi tegen Arsenal.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen