Onderzoek wijst uit: Nederlandse fans zijn tevreden

13 mei 2015, 10:56

Het overgrote deel van de seizoenkaarthouders in de Eredivisie en Jupiler League blijft zijn favoriete club ook komend seizoen trouw. Dat blijkt uit het jaarlijkse Fan Onderzoek van beide competities. In de Eredivisie geeft 86 procent van de fans aan hun seizoenkaart te gaan verlengen, in de Jupiler League ligt dat percentage op 85 procent. De sfeer in stadions wordt door de meeste fans als 'zeer goed' beoordeeld.

Naast de sfeer is ook de veiligheid in de stadions volgens de supporters prima in orde, blijkt uit het jaarlijkse onderzoek. In de Eredivisie voelt 97 procent van de fans zich meestal of altijd veilig in het stadion, rondvraag onder Jupiler League-bezoekers leverde een vergelijkbaar (96 procent) resultaat op.

Namens de Eredivisie CV reageert directeur Jacco Swart tevreden op het onderzoek: "De resultaten uit het Eredivisie Fan Onderzoek tonen jaar op jaar aan dat de supporters het stadionbezoek positief waarderen. Niet voor niets behoort de bezettingsgraad van de Eredivisie tribunes met 90% tot de hoogste in Europa. Daar mogen de clubs trots op zijn maar het is tegelijkertijd uiteraard geen reden om achterover te leunen. Integendeel, de input van de tienduizenden fans biedt voldoende handvatten om de dienstverlening verder te verbeteren. Daar blijven we als individuele clubs en bedrijfstak met passie en enthousiasme aan werken."

"Het is goed om te zien dat de fans in de Jupiler League graag wedstrijden in het stadion bezoeken en een groot aantal van hen aangeeft ook aankomend seizoen weer hun favoriete club vanaf de tribune te supporteren", vult zijn collega Marc Boele, algemeen directeur Coöperatie Eerste Divisie, aan. "De onderzoeksresultaten zijn voor de clubs zeer waardevolle handvatten om zich te blijven ontwikkelen en naast de huidige fans nog meer supporters uit de eigen regio, jong en oud, aan te trekken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen