Manchester City dankzij winst zeker van poulefase CL

17 mei 2015, 16:34

Manchester City heeft zich zondagmiddag verzekerd van een ticket voor groepsfase van de Champions League. Dankzij een 2-4 overwinning bij Swansea City kunnen The Citizens deelname aan het hoofdtoernooi van het miljoenenbal niet meer ontgaan, de voorronde mag overgeslagen worden.

Met David Silva als belangrijke regisseur wist Man City nipt te winnen bij Swansea. De Spaanse architect verzorgde eerste de assist bij de 0-1, die op naam kwam van Yaya Touré. De Ivoriaan vertrekt komende zomer misschien uit Manchester en liet zich in zijn mogelijk voorlaatste duel voor de Engelse topclub zien. Even later zorgde James Milner (foto) na een fraaie kapbeweging en een diagonale schuiver voor de 0-2.

Gylfi Sigurdsson bracht de spanning op slag van rust terug in de wedstrijd, de IJslander maakte er 1-2 van. De ploeg uit Wales kwam in de tweede helft zelfs langszij, door Bafétimbi Gomis. De Senegelaas maakte in de vorige wedstrijd nog de winnende tegen Arsenal (0-1). Het leverde Swansea geen punt op tegen Man City, dat door de tweede van de middag van Touré met 2-3 voor kwam. Uitgerekend Wilfried Bony (ex-Vitesse) maakte er tegen zijn oude club nog 2-4 van.

Dankzij de winst staat Man City nu acht punten voor op Manchester United, dat haar stadgenoot dus niet meer kan evenaren. Tussen beide rivalen in staat nog Arsenal, op zes punten achterstand van City. De nummer drie heeft nog wel twee duels tegoed, waardoor het evenveel verliespunten heeft en nog langszij kan komen.

Marvin Emnes en Dwight Tiendalli bleven negentig minuten op de reservebank bij Swansea, de ploeg van manager Gary Monk.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen