"Dit is goed voor de FIFA, we zijn ondanks alles blij"

27 mei 2015, 12:16

De FIFA heeft woensdagochtend in een officiële persconferentie gereageerd op alle problematiek die als een grauwe sluier over de wereldvoetbalbond hangt. Communicatiedirecteur Walter De Gregorio nam het woord en trad in principe met weinig nieuws naar buiten. Opvallend was dat hij de problemen vanuit positief perspectief bekeek. "U gelooft me niet, maar dit is goed voor de FIFA", zei hij.

FIFA

FIFA

Woensdagochtend werden er tijdens een inval bij een jaarlijkse vergadering meerdere FIFA-officials opgepakt, omdat zij verdacht worden van corruptie bij de toewijzing van de WK's aan Rusland en Qatar, de verkoop van televisierechten en het sluiten van marketingdeals. Bovendien werd er een inval gedaan bij het hoofdkantoor van de wereldvoetbalbond, waarbij diverse documenten en computers in beslag werden genomen. "Niemand van ons wist uiteraard dat er om 6.00 uur 's ochtends mensen zouden worden opgepakt, we waren verrast."

FIFA

FIFA

De Gregorio benadrukt dat president Sepp Blatter niet betrokken is bij de verdachte activiteiten en stelt dat het FIFA-congres en de verkiezing om het voorzitterschap komende vrijdag gewoon zullen doorgaan. De communicatiedirecteur wilde verder niet ingaan op de lijst met [a,http://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/277480/veertien-verdachten-fifa-organiseert-persconferentie/,_blank,verdachte FIFA-officials].

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen