Henderson gaat Ajax mogelijk alweer verlaten: 'Samenwerking vooralsnog ongelukkig'

10 mei 2024, 15:25   Bijgewerkt: 10 mei 2024, 15:36
Foto: © Imago

Jordan Henderson staat na een halfjaar mogelijk alweer voor een vertrek bij Ajax, schrijft Voetbal International. De 33-jarige Engelsman kwam afgelopen winter als de gewenste ervaren versterking over van het Saudische Al-Ettifaq, maar de samenwerking is van twee kanten vooralsnog niet optimaal bevallen.

Binnen Ajax zouden er twijfels heersen of de club er verstandig aan doet langer door te gaan met Henderson, die nog vastligt tot medio 2026. De oud-speler van Liverpool heeft in het handjevol wedstrijden dat hij sinds zijn komst heeft kunnen meedoen 'geen verpletterende indruk weten te maken', schrijft verslaggever Tim van Duijn van bovengenoemd weekblad. "Daarnaast miste hij een cruciale periode omdat hij geblesseerd raakte op het moment dat Ajax hem het hardste nodig had. Daardoor is de samenwerking vooralsnog ongelukkig te noemen", leest het.

Artikel gaat verder onder video

Ook de speler zelf zou nog twijfelen of zijn toekomst in Amsterdam ligt, of niet. "Henderson is zeer geliefd binnen Ajax, maar heeft op zijn beurt de wenkbrauwen gefronst over de gang van zaken bij de club. Dat heeft niet alleen te maken met het gebrek aan kwaliteit op het veld, maar ook met de mentaliteit van medespelers en het gebrek aan een topsportcultuur in Amsterdam", schrijft Van Duijn.

Dat de komst van Hendersons landgenoot Graham Potter van de baan is - de oud-trainer van Chelsea was lange tijd in beeld als nieuwe hoofdtrainer maar trok donderdag de stekker uit de onderhandelingen - doet het toekomstperspectief van Henderson bij Ajax eveneens geen goed. "Het is geen geheim dat Henderson graag Potter voor de groep had gezien bij Ajax", stipt Van Duijn aan. De club schakelt na het afhaken van de Engelsman door naar de andere twee kandidaten op de shortlist, Erik ten Hag en Francesco Farioli.

Kroes
Het is dus nog maar de vraag of Henderson, die zelf zijn Saudische contract afkocht waardoor Ajax geen transfersom hoefde over te maken, volgend seizoen nog in de Johan Cruijff ArenA te bewonderen zal zijn: "Daarover zullen ongetwijfeld gesprekken gevoerd gaan worden met technisch directeur Alex Kroes. De vraag is of Ajax Henderson met een sterk voetbalverhaal binnenboord zal willen houden, of dat het beter is dat de wegen gaan scheiden."

Bergwijn
Henderson is volgens het Engelse The Athletic niet de enige grootverdiener die op de nominatie staat om Ajax aan het eind van het seizoen te gaan verlaten. Ook aanvoerder Steven Bergwijn zou mogen vertrekken omdat de Amsterdammers, momenteel vijfde in de Eredivisie, volgend seizoen geen inkomsten uit de Champions League of de Europa League hoeven te verwachten. De club zou geen voorkeur hebben of het nou Henderson of Bergwijn is die vertrekt. Een afscheid van in ieder geval een van hen zou echter noodzakelijk kunnen zijn om financieel in balans te blijven.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Luijckx kan behalve Sandler maar één speler bedenken voor wie Ajax óók op de tribune zat

Ajax-bestuurders Kelvin de Lang en Marijn Beuker waren onlangs aanwezig bij de wedstrijd tussen NEC en AZ.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Dropkick
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Wat heb ik gezegt, Henderson vertrekt aan het einde van het seizoen , was zo klaar als een klontje.

MAXB
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Weer een kneus minder

Storm
Link gekopieerd!
    11
    + 1
avatar

Dat is goed nieuws, zijn salaris weegt veel te veel. Dus dat is kostenbesparing.

Flamingo
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Eigenlijk is het, als je er bij nadenkt, van den zotte dat ze om kostenbesparing nu moeten denken. En dan doel ik echt op het feit dat de club in 1 seizoen, met slechte investeringen zoveel geld heeft verloren. Deels hebben ze het echt aan hun zelf te danken door riante salarissen te geven aan spelers die het uiteindelijk niet waar hebben gemaakt. Ze hebben na de successen van afgelopen jaren gedacht dat ze konden op boksen en mee deden met de Europese grootmachten. Als je dan CL misloopt, en tot overmaat van ramp ook nog EL, merk je dat behoorlijk.

Storm
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Maar wat je zegt weten we onderhand al weet ik hoe lang. Dus sja?? De situatie die er is, is er nu. En dus ben je blij als Henderson vertrekt. Tenminste, ik wel.

KROTJE
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

De veroorzakers waren Van der Sar en co. die dachten achterover leunend van "oh komt wel goed met Ajax" geldt ook voor de scouting. Mislintat kreeg vrijbrief om naar eigen goeddunken te mogen handelen en wat deze man binnenhaalde is geschiedenis. Toch begrijp ik niet dat Misintat nu bij de finalist van de CL als TD aangesteld werd.

MAXB
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Klopt helemaal Ajax moet grote schoonmaak houden alle miskopen bejaarde spelers keepers opruimen en eigen jeugd gebruiken

MAXB
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Deze is een kneus

MAXB
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Klopt helemaal

KROTJE
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Ik begrijp Henderson's standpunt wel. Goed voor beide kanten. Na zoveel jaren succes is nu onverwachts het moment voor Ajax aangebroken om over een andere boeg te moeten gooien. Ajax had te lang geleund op de successen van onder Ten Hag, toen kwam de voor Ajax teleurstellende 3e plaats omdat er geen chemie tussen enkele sterkhouders: Tadic/Blind/Klaassen en Schreuder was, maar de grootste klap is dit seizoen, het seizoen van de grootste slechtste spelers voor Ajax ooit, voor de rest is het geschiedenis. Maar nu met het nieuwe Bestuur en Technische staf en mogelijk een betere coach en vernieuwde spelersgroep kan een nieuwe positieve weg worden ingeslagen.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Henderson nog zo'n redder van krotje . Wederom had je dat fout ingezien,en doe je nu weer dat je het allemaal weet . Nu begrijp je henderson. En mensen die terechte kritiek leveren ,en heel vaak wel gelijk krijgen ,hebben volgens jou geen voetbalverstand Je bent een joke gozert met je jankverhalen . Het allerbeste voor ajax is dat ze jou advies nooit opvolgen .

KROTJE
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Hou je waffel GTSB, want jouw inhoudsloze reacties snijden geen hout: is toetsenbord afval, zeker niet voor Ajax, ga naar je topclub uit R'dam-Zuid en hou je smoel. Het niveau van je inbreng komt niet eens de schoolkrant van een VMBO te boven, daar zijn de scholieren slimmer dan jij. Jouw reacties passen niet in het profiel van een voetbalsite, maar van een instelling voor geesteszieken.

Kramer
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Als i wilt gaan is er niemand die hem tegen zal houden. Voor het spel van Farioli is hij ook te traag.

Allback
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

Henderson heeft het naar mijn idee helemaal niet zo slecht gedaan bij Ajax, maar in verhouding met zijn salaris is het natuurlijk te weinig wat hij brengt. Er zal een heel nieuw Ajax moeten komen met 7 a 8 nieuwe basisspelers.

Storm
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

Mee eens.

Dug out
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Als een club geleid wordt door accountants dan is dat slecht. Ajax is door bezuinigingen in de problemen geraakt. Als ze gewoon in kwaliteit bleven investeren dan was Ajax nooit zo afgezakt en gewoon 3e geworden. Met zicht op het grote CL geld. Nu is het een “arme” club geworden. Het gaat mij niet om Henderson of Bergwijn, maar dat er blunders zijn gemaakt door te bezuinigen. Nu lijkt het weer te gebeuren.

Gusa
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Ik denk dat veel mensen wel het gevoel hadden de laatste tijd dat het niet helemaal klikt tussen Ajax en Henderson. Zou er niet van staan te kijken als ze in goed overleg uit elkaar gaan en Henderson een club in Engeland vindt.

CG
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Henderson eist alleen topniveau. Heeft hij echt gelijk dat het bij Ajax niet aanwezig? !!!

KlaasJanH
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Doeidoei en vergeet de captain niet mee te nemen!

MAXB
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Klopt helemaal Ajax moet grote schoonmaak houden alle miskopen bejaarde spelers keepers opruimen en eigen jeugd gebruiken

jurgen😎
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Meest verkochte shirt ooit toch ?

Goku
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Heeft Ajax niets gebracht, behalve onkosten. Vele hebben dit geroepen bij zijn aanstelling, en werden vooor gek verklaart. Maar voor Ajax beter dat die vertrekt.

jurgen😎
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

ik zei het ook al vanaf het begin denken tony kroos komt ..... werden mensen hier boos..... Massaal zn shirt inkopen voor zo een matige speler met een leuke pass af en toe naar voren..

MAXB
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Klopt deze speler is een kneus

Laurens1
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Strik erom en goodbye, nutteloze speler geweest zonder enige toegevoegde waarde !

MAXB
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Klopt helemaal Ajax moet grote schoonmaak houden alle miskopen bejaarde spelers keepers opruimen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen