Peter Bosz gelinkt aan Europese grootmacht: ‘Eén van de mooiste clubs ter wereld’

20 mei 2024, 21:11
Foto: © Imago

Peter Bosz wordt maandagavond in het televisieprogramma Voetbalpraat van ESPN naar voren geschoven als kandidaat voor het hoofdtrainerschap bij Bayern München. De Duitse recordkampioen heeft nog altijd geen trainer voor volgend seizoen.

Bayern neemt na dit seizoen afscheid van Thomas Tuchel, waardoor de positie van hoofdtrainer vrijkomt bij de grootmacht. Vincent Schildkamp noemt Bosz na het succesjaar met PSV als optie voor Bayern. “Bayern München heeft nog altijd geen trainer. Bosz heeft gezegd dat hij in principe na PSV niets anders meer gaat doen, maar als Bayern komt zal hij, vermoed ik, toch geen nee zeggen”, stelt de journalist maandagavond bij ESPN.

Artikel gaat verder onder video

“Er zijn heel veel mensen die nee hebben gezegd tegen Bayern”, reageert analist Kenneth Perez, refererend aan een groot aantal trainers dat reeds bedankte voor de job. Onder anderen Julian Nagelsmann, Oliver Glasner en Ralf Rangnick werden benaderd door Bayern, maar gingen niet in op de avances. “Dat vind ik best wel verwonderlijk, want het lijkt me toch heerlijk om bij Bayern te werken”, zegt Perez.

“Het is één van de mooiste clubs van de wereld om te werken”, reageert Schildkamp weer. Journalist Tijmen van Wissing van RTV Oost vraagt zich af of Bayern bij Bosz zal uitkomen. Schildkamp sluit dat niet uit. “Hij heeft ervaring in de Bundesliga, bij Bayer Leverkusen en Borussia Dortmund. Hij heeft het zeker bij Leverkusen in het begin heel behoorlijk gedaan”, aldus Schildkamp. 

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Bosz barst na interview in huilen uit: 'Ik mis hem, hij zit nu thuis'

Peter Bosz viel tijdens het interview na het kampioenschap van PSV even stil.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

 • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Storm
Link gekopieerd!
  17
  + 1
avatar

Bosz heeft eerder aangegeven dat hij niet (persé) naar het buitenland hoeft of wil. Het zou me verbazen als hij serieus in beeld is bij Bayern. Het is geheid weer gespeculeer want we moeten wel de tv-programma's vol kletsen.

Arie J Beukenoot
Link gekopieerd!
  5
  + 1
avatar

Oprecht vrij kansloos dit... Het was ook echt gwn tussendoor de andere onderwerpen dat schildkamp het hardop (vooral zichzelf al nadenkend) op tafel gooide... Lastig te verwoorden maar de setting is zo anders dan wat hier gemeld word.... Wordt helemaal niet gelinkt mat Bayern... perez vond het sws gelijk onzin, de rest "sluiten het niet uit".... Nee dat klopt idd haha, maar zoveel valt niet uit te sluiten nog zeker te zijn.... maar dat weten ze zelf ook Enige wat je kan zeggen is: "ja..., dat kan... maar gebeurd niet, volgend onderwerp"

Willemklein1950
Link gekopieerd!
  2
  + 1
avatar

En de mensen op de diverse forums idem dito. Hebben ook weer iets te kletsen. Vaak wel een grote hoop onzin maar ja, het is komkommertijd nu in voetballand.

Arie J Beukenoot
Link gekopieerd!
  3
  + 1
avatar

Kom op zeg.... Dit gaat toch niet gelijk om een scenario waarbij we kunnen spreken te worden gelinkt aan (buitenlandse) topclubs.... Niemand kan dit ook beoordelen en schildkamp noemt de clubs waar Peter voorgaande jaren ook heeft gezeten... dezelfde competitie inderdaad, maar goh wat een link met Bayern zeg... (en de 17 ander (top)clubs overigens dan ook lol...)? "Peter Bosz gelinkt met europese grootmacht" nadat Schildkamp dat wat op te achtergrond/tussendoor voor zo'n 30s op tafel gooide... Niemand die er wat van vond, en dat kun je ook niet echt. Ja, heeft enige ervaring.... thats it, letterlijk niks

gtsb
Link gekopieerd!
  5
  + 1
avatar

Schildkamp speculeert wat en dat is gelinkt zijn aan een topclub !?. Zo kun je ook een onderwerp maken.

Dropkick
Link gekopieerd!
  2
  + 1
avatar

Bij Leverkusen in het begin goed gedaan , maar je moet het aan het einde ook goed doen , overal waar hij werkte was in het begin goed , maar daarna veel minder en , ik denk dat hij het niet aandurft bij BAYERN.

Dhr. Reuring
Link gekopieerd!
  1
  + 1
avatar

Ik denk eerder dat Bayern het niet aandurft met hem…

Laurens1
Link gekopieerd!
  3
  + 1
avatar

Bosz wordt nooit trainer van Bayern, dit zijn gewoon sprookjes, gecreëerd door de betrouwbare pers. Al die fiets verhalen, Kloese kan bij Feyenoord ook terug naar Mexico. Allemaal fictieve verhalen welke bij gebrek aan “echt”nieuws naar boven komen etteren om de fans ongerust te maken 🤮

Lorenzo Chiquita
Link gekopieerd!
  1
  + 1
avatar

Bos moet mooi bij PSV blijven dat is voor hem de top en daarmee is alles gezegd. Verder een te vriendelijke man.

Nic Weijer
Link gekopieerd!
  1
  + 1
avatar

Susses daar Peter het is je gegund !

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen