Oud-voetballer in hongerstaking: "Ik kan niet meer"

2 juli 2015, 08:21

Yassine Abdellaoui is sinds maandag in hongerstaking. De voormalig profvoetballer hoopt op deze manier het Openbaar Ministerie ertoe te zetten om een schadevergoeding naar hem over te maken. De oud-speler van onder meer Willem II, NAC Breda en Rayo Vallecano wil deze hebben, omdat hij elf jaar ten onrechte vervolgd is.

De 40-jarige Abdellaoui was elf jaar lang verdachte in een witwaszaak. Omdat hij 46 dagen lang in de cel heeft gezeten, kon hij zijn loopbaan niet met succes vervolgen. De oud-prof werd in november vorig jaar vrijgesproken, maar claimt dus een schadevergoeding. "Het OM wil geen oplossing", zegt Abdellaoui in De Telegraaf. "Men beschouwt mij als iemand die een gewone verdachte is geweest, een gewone vrijspraak heeft gekregen en dus gewoon de standaard tegemoetkoming van een paar duizend euro krijgt. Maar ik ben geen gewone verdachte. De vervolging heeft mij mijn carrière als profvoetballer gekost en mijn leven kapotgemaakt. In de afgelopen elf jaar was er in mijn hoofd alleen maar plaats voor dat strafdossier."

Abdellaoui hoopt dus dat een hongerstaking zijn vruchten zal afwerpen. "Ik ben niet suïcidaal of zo, hoor. Maar ik kan niet meer. Ik heb klap op klap gekregen en ben elke keer weer opgestaan. Uiteindelijk heeft het recht gezegevierd, maar om het recht nu ook echt te krijgen, moet ik weer een nieuwe strijd beginnen: een civiele zaak tegen het OM. Ik kan dat niet meer opbrengen. Ik ben leeg, psychisch en financieel. Mensen zullen het wel zwak vinden, maar een hongerstaking is alles wat ik nog kan doen. Het is een vorm van verzet."

De oud-voetballer kreeg een tegemoetkoming van slechts 8.000 euro, ter compensatie van de straf die hij ten onrechte heeft uitgezeten.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen