Voormalig international Dick Nanninga (66) overleden

21 juli 2015, 11:44   Bijgewerkt: 21 juli 2015, 12:02

Treurig nieuws uit de voetbalwereld. Dick Nanninga, voormalig international van Oranje, is overleden. De Groninger is 66 jaar geworden. De oud-voetballer, die in de WK-finale van 1978 tot scoren kwam, werd al geruime tijd geplaagd door gezondheidsproblemen.

Op 17 januari 1949 werd Nanninga geboren in Groningen. De oud-voetballer stond te boek als een kopsterke spits. Hij debuteerde in het seizoen 1973/1974 bij Veendam in het betaalde voetbal en maakte bij Roda JC naam als voetballer. Hij speelde acht seizoenen lang voor de club in Kerkrade, alvorens hij ook nog meerdere jaren bij MVV Maastricht onder contract zou staan. In 1986 zette hij een punt achter zijn carrière, op 37-jarige leeftijd.

Nanninga kwam in zijn loopbaan als voetballer tot vijftien interlands voor het Nederlands elftal. Hij maakte in deze optredens zes doelpunten. Hij was onder meer trefzeker in de verloren WK-finale van 1978, die na verlenging verloren werd tegen Argentinië. Daarmee is hij een van de twee Nederlanders die ooit scoorden in de eindstrijd van een WK.

In juli 2012 moest het linker onderbeen van Nanninga, een suikerziektepatiënt, worden geamputeerd, waarna de oud-voetballer een tijdje kunstmatig in coma werd gehouden. Hij ontwaakte hier een maand later uit. In september 2014 moest ook zijn rechter onderbeen worden geamputeerd.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen