Platini officieel kandidaat voor presidentschap FIFA

29 juli 2015, 13:22   Bijgewerkt: 29 juli 2015, 13:36

Het hing al zwaar in de lucht, maar woensdag heeft Michel Platini het officieel aangekondigd: de voorzitter van de Europese voetbalbond UEFA gaat een gooi doen naar het voorzitterschap bij de FIFA. De 60-jarige Fransman hoopt de vertrekkende Sepp Blatter op te volgen als voorzitter van de wereldvoetbalbond.

In een open brief op de website van de UEFA, gericht aan de 209 leden van de FIFA, gaat Platini op zijn kandidatuur voor het voorzitterschap de wereldvoetbalfederatie. "Het is een zeer persoonlijke, voorzichtig genomen beslissing. Ik heb alle zaken lang afgewogen en mijn toekomst naast die van het voetbal gelegd. Uiteindelijk gaven mijn eigenwaarde en alle steunbetuigingen en aanmoedigingen aan mijn adres de doorslag bij mijn keuze", zegt de oud-voetballer.

Platini hoopt de hoogste post bij de FIFA dus te kunnen bekleden. "Er zijn tijden in het leven waarin je het lot in handen moet nemen. Ik sta nu op zo'n kruispunt. Het is een belangrijk moment in mijn leven en ik wil alles in het werk zetten om de toekomst van de FIFA vorm te geven", aldus de Fransman, die sinds 2007 de president van de UEFA is en sinds 2002 al deel uitmaakt van het uitvoerend comité van de FIFA.

De presidentskandidaat weet dat er forse hervormingen moeten plaatsvinden bij de FIFA. "Dat komt door de recente gebeurtenissen. Het is tijd om met een schone lei te beginnen, het bestuur moet hervormd worden", stelt Platini. "Ik reken op jullie steun en wil tientallen miljoen voetbalfans geven wat ze willen: dat de FIFA verenigd, solidair en een voorbeeld is en daarnaast gerespecteerd en gewaardeerd wordt door de mensen."

De kandidaturen moeten op 26 oktober zijn ingediend, de verkiezing vindt pas plaats op 26 februari 2016.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen