Everse geeft pechvogel Roorda kans bij FC Dordrecht

31 juli 2015, 14:46

FC Dordrecht biedt Geert Arend Roorda de kans om zijn carrière nieuw leven in te blazen. De 27-jarige middenvelder is de komende twee weken op proef, laat coach Jan Everse weten bij RTV Rijnmond.

Roorda gold jaren als een enorm talent en doorliep alle nationale jeugdselecties, maar rolt al ruim tien jaar van de ene blessure in de andere. "Ik heb al zoveel meegemaakt, ik zou mezelf bijna kunnen opereren", zei hij in september vorig jaar in de Leeuwarder Courant over zijn tegenslagen. "Natuurlijk had ik een carrièreplan in mijn hoofd, maar daar doe je niets aan. En ja, ik heb mijn dip ook wel gehad, maar die uit ik niet. Voetbal is net als fietsen, zoiets verleer je niet. Maar je krijgt de fijne kneepjes alleen terug door veel te spelen."

Mede door zijn aanhoudende blessureleed bleef een echte doorbraak in het Nederlandse betaald voetbal tot dusver uit. De afgelopen jaren stond hij onder contract bij sc Heerenveen, Excelsior, NEC en Sparta Rotterdam. Deze zomer speelde Roorda voor Team VVCS, een team van werkzoekende profs.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen