"Depay, Clasie en Klaassen laten zien hoe het ook kan"

3 augustus 2015, 08:24

Johan Cruijff ziet met lede ogen aan dat er wederom met enorme bedragen gesmeten wordt op de transfermarkt. De legendarische nummer 14 laat in zijn wekelijkse column in De Telegraaf weten dat hij niet te spreken is over de gang van zaken in het moderne voetbal. "Als ik zie voor wie er wat wordt betaald, dan is dat de waanzin ten top."

"Ik heb het niet alleen over het transfergeld dat betaald moet worden, maar ook de salarissen", zegt Cruijff. "Voor spelers die naast hun talent ook iets op het gebied van merchandising kunnen betekenen, kan ik zo'n investering nog volgen. Maar daar zijn er niet zoveel van. Dus wordt er geld uitgegeven dat in veel gevallen niet terug kan worden verdiend", schrijft de oud-international. "Daarin is de rol van de manager vaak dubieus. Als ik al die reservebanken zie, dan rest de conclusie dat te veel talent te weinig speelt."

"Natuurlijk begrijp ik de twijfels als de zaakwaarnemer zich meldt met een zak vol geld van een leuke club. Je moet dan als jonge voetballer heel sterk in je schoenen staan om anders te willen dan je geadviseerd wordt", realiseert Cruijff zich. "Zoals de keuze om niet voor het geld te kiezen, maar te investeren in jezelf als voetballer. Wat dat betreft hebben Memphis Depay, Jordy Clasie en Davy Klaassen laten zien hoe het ook kan. Eerst zorgen dat je belangrijk wordt bij de club, dan komt de rest vanzelf."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen