De Jong verkiest Ajax boven PSV: "Gesprek gaf doorslag"

25 augustus 2015, 08:17   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Frenkie de Jong stond geruime tijd in de nadrukkelijke belangstelling van PSV, maar heeft er uiteindelijk voor gekozen om voor vier jaar bij Ajax te tekenen. De achttienjarige middenvelder zal eerst nog wel een seizoen op huurbasis voor Willem II, de club die hem opleidde, uitkomen. "Mijn gesprek op De Toekomst gaf de doorslag", zegt het talent van de Tilburgers over zijn keuze voor de Amsterdamse club.

De Jong hoefde niet lang na te denken over de vervolgstap in zijn nog prille carrière. "Laat ik vooropstellen dat PSV ook een topclub is en het voor een achttienjarige jongen echt een luxepositie is als twee van zulke clubs je willen hebben. Maar na mijn bezoek aan Amsterdam wist ik het zeker: het wordt Ajax. Ik had een gesprek met Marc Overmars, Dennis Bergkamp en Orlando Trustfull. En Frank de Boer kwam ook nog even binnen. Ze gaven me alle vier het gevoel me graag te willen hebben. Ajax is een grote club, een grote naam in Europa. En er stromen veel spelers door naar het eerste. Dat benadrukte de trainer ook", laat De Jong optekenen in De Telegraaf.

Voor de ontwikkeling van het talent is het goed dat hij nog één jaar bij Willem II zal spelen. Dat was overigens de keuze van De Jong zelf. "Ja, ik wil nog een jaar in mijn vertrouwde omgeving blijven. Maar het speelde ook mee dat ik denk in het eerste bij Willem II minuten te kunnen gaan maken en ik me onder Jurgen Streppel nog goed kan ontwikkelen. Bij Ajax zou ik bij de A1 of Jong Ajax aansluiten. Volgend jaar kom ik misschien wat anders binnen", aldus De Jong, die door velen gezien wordt als een typische Ajax-speler. "Ajax staat bekend om zijn goede positiespel en vele balbezit. Ik ben aan de bal ook op mijn sterkst."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen