De Boer: "Zeker niet kansloos om verder te komen"

28 augustus 2015, 16:23

Ajax werd bij de loting voor de groepsfase van de Europa League in Groep A gekoppeld aan Fenerbahçe, Celtic en Molde FK. Coach Frank de Boer is wel te spreken over de kansen tegen de tegenstanders van de Amsterdammers. "Ik heb er geloof in dat we de volgende ronde kunnen halen. Het zijn goede tegenstanders, maar we zijn zeker niet kansloos."

Celtic en Fenerbahçe zijn clubs van naam, het Noorse Molde is minder bekend. "Ook voor mij is dat een onbekende tegenstander", zegt De Boer op Ajax.nl. "Ik weet dat ze aan een opmars bezig zijn de laatste zes jaar. Volgens mij zijn ze drie keer kampioen geworden. Ik weet nog heel goed dat Solskjær trainer werd, en het er voetballend heel goed uitzag. Een beetje on-Noors eigenlijk. Als ik de foto's zie hebben ze ook een schitterend stadion, aan het water."

Fenerbahçe en Celtic zijn prachtige clubs, vindt De Boer. "Naast dat het historisch heel mooie clubs zijn, behoren ze ook tot één van de beste clubs qua sfeer. Wat dat betreft gaan we in drie fantastische stadions spelen, en kunnen onze spelers veel ervaring op gaan doen. Maar het gaat natuurlijk ook om prestaties", stelt de Ajax-trainer, die van een Champions League-waardige poule spreekt. "Dan zie je maar hoeveel goede clubs in de Europa League spelen. Je moet niet denken dat je er zomaar freewheelend doorheen komt."

Ondanks de pittige groep ziet De Boer kansen om te overwinteren. "Ik vind dat een realistisch doel. Fenerbahçe is normaal gesproken de favoriet, gezien de sterkte van het team. Toch verwacht ik dat we tegen hun ook een goede kans maken. Ik denk dat Celtic en Ajax vervolgens op de tweede plaats komen. Ik acht ons zeker niet minder dan Celtic. Molde ken ik nogmaals niet zo goed. Maar die hebben wel Standard Luik uitgeschakeld, een ploeg die in België altijd om de titel strijdt."

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen