Willem II gaat Van Dijk-bedrag niet investeren in spelers

1 september 2015, 15:08

Virgil van Dijk is afkomstig uit de jeugdopleiding van Willem II en dus deelt ook die club, naast FC Groningen, mee in de transfer van de verdediger naar Southampton. De totale transfersom bedraagt volgens Engelse media zo'n zestien miljoen euro en ongeveer vier ton daarvan gaat richting Tilburg.

Een mooie meevaller, stelt Willem II-directeur Berry van Gool. "Ik heb al vaker gehoord dat die transfer rond was, maar nu lijkt het toch echt zo te zijn. Dat is goed nieuws voor Willem II", reageert hij op de website van het Brabants Dagblad. Willem II gaat het bedrag niet investeren in de selectie. "Dat geld is in principe niet bedoeld om aan het spelersbudget toe te voegen. Daar hebben we een bedrag voor in de begroting opgenomen en daar houden we ons aan. Wat er dan wel met het bedrag dat we voor Van Dijk ontvangen gebeurt? Daar gaan we ons negatief eigen vermogen mee verlagen. Dat bedraagt op dit moment nog 1,3 miljoen euro. Wij hebben dit soort meevallers nodig om dat richting de nul te kunnen brengen", aldus de beleidsmaker.

Van Dijk kwam als D-junior bij Willem II terecht, in 2010 maakte hij op 19-jarige leeftijd de overstap naar FC Groningen. Drie jaar later verkochten de Groningers de verdediger aan het Schotse Celtic.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen