Stewart: "Jahanbakhsh gaat de mensen heel blij maken"

7 oktober 2015, 10:15

AZ nam Alireza Jahanbakhsh afgelopen zomer over van promovendus NEC, maar beleefde pas één wedstrijd plezier van de aanvaller uit Iran. Jahanbakhsh staat langer dan gehoopt aan de kant met een blessure.

"We hebben van tevoren rekening gehouden met de mogelijkheid dat het herstel van Alireza Jahanbakhsh wat langer zou gaan duren", zegt Earnest Stewart, de technisch directeur van AZ, op de clubwebsite. "We wisten dat hij een operatie had ondergaan. Op het moment dat je echter de kans krijgt om een heel goede speler binnen te halen, die creatief is, doelpunten kan maken en assists levert, moet je dat zeker niet nalaten. Met het herstel van Alireza duurt het net even wat langer dan gehoopt, want de hoop is dat iedereen fit is en direct op de toppen van zijn kunnen speelt. Daar heeft Alireza net even wat meer tijd voor nodig. Dat hebben we. Als hij straks weer honderd procent fit is, gaat hij de mensen heel blij maken."

Met elf punten uit acht duels is AZ de nummer negen van de Eredivisie. Stewart blijft positief:  "In het voetbal heb ik geleerd: er is één ding erger dan kansen missen, dat is geen kansen creëren. Op het moment dat het laatste een rol gaat spelen heb je wel een probleem. Dat was bij ons niet het geval. We hebben nu de opgaande lijn te pakken. Zowel de Eredivisie, KNVB beker als Europa League is belangrijk voor ons. De competitie en beker zijn zeer belangrijk, want we willen via die wegen wederom Europees voetbal behalen."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen