Streppel: "We gaan tien procent anders invullen"

23 oktober 2015, 14:32

Willem II bivakkeert dit seizoen in de onderste regionen van de Eredivisie, maar dat is voor coach Jurgen Streppel geen reden om af te stappen van zijn filosofie. Hij blijft dezelfde speelstijl hanteren met de Tricolores. Toch brengt hij, na de met 2-1 verloren wedstrijd tegen FC Groningen, wat nuances aan. Zaterdagavond ontvangen de Tilburgers sc Heerenveen in eigen stadion.

"De rode draad blijft altijd bestaan, ook als het tegenzit", zegt Streppel resoluut in gesprek met Omroep Brabant. "Dus ook als we in de gevarenzone blijven. Wij willen aanvallend voetbal spelen, met die gedachte hebben we ook spelers gehaald. Voetbal is ook vermaak voor het publiek, maar we zijn niet naïef", stelt de trainer van Willem II. "We gaan tien procent anders invullen. Voorin moeten we het iets anders gaan doen, zonder afbreuk te doen aan de identiteit."

Er worden dus kleine aanpassingen gedaan bij Willem II, dat met Heerenveen een concurrent treft. Bij de Friezen vond deze week een trainerswissel plaats. Dwight Lodeweges diende zijn ontslag in, Foppe de Haan neemt de honneurs nu waar. "Jammer dat Dwight weg is. Het was een van mijn fijnste collega's, fantastische kerel", aldus Streppel, die waarschijnlijk niet kan beschikken over Nick van der Velden. Wellicht speelt Richairo Zivkovic weer als rechtsbuiten. "Die kans is aanwezig."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen