Henk de Jong dacht dat hij ontslagen ging worden

20 november 2015, 08:10

Henk de Jong voelde de bui vorige week hangen. Toen hij te horen kreeg dat hij op het matje moest komen bij de clubleiding, hield de coach er rekening mee dat hij zou worden ontslagen. Niet hij, maar zijn assistent Sandor van der Heide moest echter het veld ruimen. Dit alles tot verbazing van De Jong.

"Toen ik vorige week bij de directie moest komen, dacht ik: ik word eruit gegooid, het is klaar", geeft De Jong toe in De Telegraaf. De clubleiding vond dat er ingegrepen moest worden omdat de prestaties al maanden niet goed zijn. In totaal is Cambuur zeventien competitieduels zonder zege. Uiteindelijk werd besloten om de technische staf anders in te vullen en Van der Heide te slachtofferen. "Sandor moest na mij op gesprek. Nadat bekend was geworden dat hij uit zijn functie was gezet, kon ik hem niet onder ogen komen. Hij is een echte voetbalvriend geworden. Ik snap het niet en ik ga het ook nooit snappen, maar ik ben heel blij dat hij een nieuwe club heeft", zegt De Jong. Van der Heide is inmiddels aangesteld als trainer van IJsselmeervogels.

Zelf dacht De Jong er even aan om zich solidair te verklaren met zijn assistent en ontslag te nemen, maar om financiële redenen kon de vader van vier kinderen dat niet doen. "Ik heb overwogen om op te stappen, maar ik ben niet in die positie. Het eerste wat Sandor ook zei was: jij blijft zitten! Laat ik wel zeggen: met Sipke Hulshoff en Arne Slot heb ik er twee fantastische kwaliteitsjongens bij gekregen. Twee veldtrainers. Ik kom weer in mijn kracht, kan meer loslaten. Als een soort manager. Daar hadden we eerst te weinig mensen voor."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen