Younes is lekker bezig: "Het kan nog veel beter"

10 december 2015, 09:15   Bijgewerkt: 10 december 2015, 09:23

Hij had even de tijd nodig om zich aan te passen, maar de afgelopen weken timmert hij behoorlijk aan de weg bij Ajax: Amin Younes. De 22-jarige Duitser kwam door de blessure van Anwar El Ghazi veel aan spelen toe, maakte al een aantal doelpunten en laat zich bovendien zien met fraaie dribbels en passeeracties. Hij hoopt de ingezette lijn door te trekken.

"Ik voel me hier thuis, ben redelijk tevreden, maar vind dat ik nog veel beter kan. Elke wedstrijd en elke training wil ik vooruitgang boeken", laat Younes optekenen in De Telegraaf. De Duitse jeugdinternational is blij met zijn overstap naar Ajax. "Vanaf de eerste dag dat ik in Amsterdam ben, weet ik dat ik de juiste keuze maakte. Ik hou van het voetbal van Ajax. En hier krijgen jonge spelers de kans, waardoor ze grote stappen in hun ontwikkeling kunnen maken."

Younes ziet zichzelf als een echte stylist. "Als ik de bal krijg, wil ik voor het team iets creëren: scoren, assists geven en mooie acties maken. Mijn spel houdt veel risico in, maar dat interesseert me niet. Mijn coach bij Duitsland onder 21 zei: 'Als het fout gaat, probeer opnieuw, probeer opnieuw, probeer opnieuw. Dan lukt het vanzelf.' Het is een mindset: je moet als voetballer vertrouwen uitstralen", aldus de van zichzelf overtuigde Duitser. "De bal breed spelen of zelfs helemaal terug naar de keeper, is niet wat we willen. We proberen aanvallend te voetballen. En daar hoort gevaar, snelheid op de flanken bij."

Omdat El Ghazi met een kleine terugslag te maken gekregen heeft, lijkt Younes donderdagavond in de Europa League-wedstrijd tegen Molde FK weer in de basis te staan.

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen