Jans gaat voor top-acht met 'goeie jongens' van PEC

2 januari 2015, 12:19

Het jaar 2015 bracht PEC Zwolle in een notendop een zesde plaats in de Eredivisie, deelname aan de play-offs om Europees voetbal, een nieuwe bekerfinale in De Kuip en een prima eerste seizoenshelft van de huidige jaargang. Ron Jans heeft ervan genoten. De 57-jarige Zwollenaar zag veel veranderen bij zijn ploeg, maar is uitermate tevreden over het afgelopen kalenderjaar en kijkt met frisse moed verder.

Topprestatie

Hoewel PEC Zwolle wederom op knappe wijze de bekerfinale wist te behalen, bracht het duel met FC Groningen in De Kuip niet wat Jans hoopte. De coach geeft toe dat hij nog weleens terugdenkt aan het 2-0 verlies in De Kuip. "Redelijk vaak, ja. Ik gun het Groningen van harte, maar het is nooit leuk om te verliezen. Dat we hem vorig jaar wonnen verlicht de pijn enigszins, al was twee keer de beker winnen natuurlijk nog veel mooier geweest", stelt Jans, die de verloren finale geen dieptepunt noemt. "Het was wel de grootste teleurstelling. Het hele seizoen was verder eigenlijk een groot hoogtepunt, maar het gaat te ver om de verloren bekerfinale een dieptepunt te noemen."

Talenten staan op

Juist door de blessures en vertrokken spelers kan PEC Zwolle zeer tevreden zijn over de eerste helft van het seizoen 2015/2016. "Het is uiteindelijk allemaal goed gekomen. We kunnen meer dan tevreden zijn. Ik vind het echt dat we het geweldig gedaan hebben", grijnst Jans. "Omdat er zo veel spelers vertrokken konden spelers als Rick Dekker en Wouter Marinus het laten zien. Ook Kingsley Ehizibue is inmiddels aan het firmament verschenen. We hadden nooit verwacht dat die jongens al zo ver zouden zijn. Dat geeft ook aan dat de teamspelers bij ons elkaar helpen, zodat ploeggenoten kansen kunnen pakken. Dat geeft een geweldig gevoel."

Top-acht

Wat zijn de verwachtingen van Jans voor de tweede seizoenshelft? "Het wordt interessant om te kijken hoe de spelers die zich ontwikkeld hebben het weer gaan doen. Er is door hun groei sprake van meer concurrentie. Ik denk dat wij wel weer in staat zijn om ook dit seizoen weer tussen de 45 en 50 punten te halen. Dan moet je natuurlijk wel een beetje mazzel hebben en fit blijven", weet Jans.

Een doelstelling durft Jans wel uit te spreken. "Het zou heel mooi zijn om weer bij de eerste acht te eindigen. Als we weer play-offs om Europees voetbal zouden spelen, dan is dat echt een topprestatie. Hoger dan plek twaalf is sowieso goed, kijkend naar onze begroting. Het is mooi om te zien hoe het team en de spelers groeien. Het kan een mooie tweede seizoenshelft worden", besluit Jans hoopvol.

[photo,94755,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen