KNVB stuurt uitkomsten door naar FIFA en UEFA

15 februari 2016, 08:00

Het feit dat er bewijs gevonden is voor matchfixing bij Willem II lijkt zowel de Tilburgse eredivisionist als Ibrahim Kargbo, de hoofdschuldige in het schandaal, geen schorsing in Nederland op te leveren. De club is niet aansprakelijk voor individuele praktijken, Kargbo kan geen sanctie meer opgelegd krijgen.

Kargbo, tussen 2006 en 2010 speler van Willem II, staat namelijk niet meer geregistreerd bij de KNVB. Daardoor lijkt het bewijs voor matchfixing, gevonden door de integriteitseenheid van de voetbalbond, voor de 33-jarige speler uit Sierra Leone geen gevolgen te hebben in Nederland. "We sturen de uitkomsten van ons onderzoek naar de FIFA en UEFA", reageert KNVB-directeur Gijs de Jong in de Volkskrant.

"Wat ons betreft is Kargbo niet meer welkom in de Nederlandse competities", maakt De Jong duidelijk. De KNVB baalt flink van de wedstrijdmanipulatie, zo geeft de directeur aan. "We zijn allemaal slachtoffer. Er zijn miljoenen mensen die ieder weekend naar het stadion gaan en naar voetbal op televisie kijken. Als het geloof in de sport wordt ondermijnd, doet dat iets met de samenleving."

De KNVB gaat bij de overheid aankaarten om een eenheid te lanceren de zich fulltime bezighoudt met het bestrijden van matchfixing.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen