Gio wordt mogelijk bijgestaan door Advocaat

16 februari 2016, 07:52

Giovanni van Bronckhorst is bezig aan zijn eerste klus als hoofdcoach, maar beleeft een uiterst lastig debuutseizoen bij Feyenoord. De 41-jarige coach wordt in moeilijke tijden echter misschien bijgestaan door Dick Advocaat. Sponsors en een aantal 'vrienden' van de Rotterdamse club zien in de ervaren man de ideale persoon om de relatief jonge Gio steun te gaan geven.

Feyenoord is de laatste tijd onherkenbaar en zwaar uit vorm, wat zich vertaald heeft naar zeven nederlagen op rij. Deze dramatische reeks is een nieuw negatief clubrecord. Door deze teleurstellende prestaties zijn de Rotterdammers afgegleden naar de zesde plaats in de Eredivisie. In zwaar weer wordt Van Bronckhorst dus mogelijk gesteund door Advocaat. In de komende dagen zal hier volgens De Telegraaf duidelijkheid in ontstaan. VI weet dat het in ieder geval niet de bedoeling wordt dat Advocaat op het veld zal komen te staan. De trainer vertrok eerder dit seizoen bij Sunderland.

Wordt Gio daadwerkelijk geholpen door Advocaat, dan lijkt het op de constructie die PSV een aantal jaren geleden hanteerde. Destijds werd Phillip Cocu in zijn eerste periode als hoofdtrainer bijgestaan door Guus Hiddink, die een soort klankbord- en mentorrol had. Advocaat en Van Bronckhorst kennen elkaar overigens van hun gezamenlijke periode bij Glasgow Rangers.

Van Bronckhorst kan nog altijd rekenen op de steun vanuit de clubleiding, zo benadrukte technisch directeur Martin van Geel maandag bij de NOS. "Je kan moeilijk zeggen dat z'n krediet oneindig is, maar het is wel heel groot. We vinden dat we met Jean-Paul van Gastel en de ervaren Jan Wouters een hele goed staf hebben", sprak de Feyenoord-directeur.

De huidige technische staf van Feyenoord bestaat naast Van Bronckhorst uit Jean-Paul van Gastel, Jan Wouters, Patrick Lodewijks, Roy Makaay en inspanningsfysioloog Arno Philips

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen