KNVB werkt hard om positie in Europa te verbeteren

18 maart 2016, 10:22   Bijgewerkt: 18 maart 2016, 12:01

Na de Champions League-uitschakeling van PSV zijn alle Nederlandse clubs uitgespeeld in Europa. Hoewel de uitstekende prestaties van PSV een groot lichtpunt zijn, was het verder een vrij duister Europees seizoen voor Nederland. Het ticket voor de CL-groepsfase komt daardoor steeds meer in gevaar en dat baart de KNVB grote zorgen. De bond legt tegenover FCUpdate.nl uit hoe het zich volop inzet voor een rooskleurige voetbaltoekomst.

Onwenselijk en zeer vervelend

Het voetballandschap verandert en dat gebeurt ook in negatieve zin. "Met name in Oost-Europa is veel meer geld dan vroeger beschikbaar om de sprong naar de top van Europa te wagen. In West-Europa zien we dat zowel het grote geld als het toptalent zich clustert in maar een paar landen. Dat gaat ten koste van 'grote' voetballanden met een kleine markt, landen als Nederland dus. Zo vertrekt een deel van ons jonge toptalent veel te vroeg naar het buitenland", constateert de KNVB.

Blauwdruk voor de toekomst

De voetbalbond wil vol gas geven om het Nederlandse voetbal weer omhoog te helpen en de kloof met de Europese top te dichten. In het kader hiervan organiseerde de KNVB op initiatief van directeur Bert van Oostveen eind 2014 een drukbezocht congres, waarbij alle kopstukken aanwezig waren. "Sindsdien faciliteert de KNVB een breed en diep onderzoek in binnen- en buitenland."

KNVB Bert van Oostveen

KNVB Bert van Oostveen

Goes presenteert op korte termijn het uitgestippelde plan, dat op 24 mei ter goedkeuring wordt aangeboden aan de voorjaarsvergadering van het betaald voetbal. Als er groen licht gegeven wordt, dan wordt het plan als blauwdruk voor de praktijk gebruikt, met het doel om het Nederlandse voetbal verder te helpen. "Overigens ben je niet klaar met zo'n plan. Het voetbal blijft zich ontwikkelen en dus zal iedereen op het vlak van training, coaching en medische begeleiding zich mee moeten ontwikkelen. De KNVB helpt daarbij en moet straks als de Campus in Zeist is voltooid nog beter in staat zijn aan die ambitie te voldoen."

Michael van Praag

Michael van Praag

Richting de toekomst heeft PSV in ieder geval laten zien wat er nog mogelijk is, vindt de KNVB. "Daar kan iedereen in het Nederlandse voetbal zich aan optrekken. De lat is weer hoger gelegd. Het daagt andere clubs en uiteraard onszelf ook uit om nóg ambitieuzer te zijn, waarmee de essentie van topsport meteen benoemd is."

Door: Koen Jans

[photo,92857,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen