Rapportcijfers van het Nederlands elftal tegen Engeland

Ger
30 maart 2016, 11:40   Bijgewerkt: 30 maart 2016, 20:38

De verwachtingen waren somber, voorafgaand aan de oefeninterland tegen Engeland, maar het Nederlands elftal verliet Wembley zowaar met een overwinning. Een benutte penalty van Vincent Janssen en een treffer van Luciano Narsingh zorgden dinsdagavond voor een jubelstemming bij Oranje. Tijd voor de rapportcijfers van de manschappen van keuzeheer Danny Blind.

Jeroen Zoet: 7

De doelman mocht op Wembley onder de lat plaatsnemen als vervanger van de geblesseerde eerste keus Jasper Cillessen. De PSV'er hoefde niet vaak de handen uit de mouwen te steken. Aan de tegengoal van Vardy kon Zoet weinig doen. De goaltjesdief van Leicester City kon vanaf zes meter ongedekt de bal tegen de touwen schieten. Zoet viel na de pauze positief op door op atletische wijze een schot van Jamie Vardy uit zijn doel te tikken.

In de openingsfase had de opgekomen Veltman recht op een penalty, maar hij kreeg niets van de Spaanse scheidsrechter. In het vervolg van de wedstrijd zocht de Ajax-verdediger nog nauwelijks de aanval; hij richtte zich vooral op zijn verdedigende taken. Volledig foutloos was hij daarbij niet, maar over het algemeen kwam hij weinig in de problemen en dus is een voldoende op zijn plaats.

Jeffrey Bruma: 6,5

Een fout van Memphis lag weliswaar aan de basis van de 1-0 van Engeland, maar dat neemt niet weg dat Bruma meer had kunnen doen om de tegentreffer te voorkomen. Verder speelde de PSV'er een prima wedstrijd en scoorde hij in de openingsfase bonuspunten, door met Jamie Vardy in zijn nek geen risico te nemen en de bal gewoon weg te peren, ook wel eens fijn om te zien.

Voor het eerst in zijn loopbaan verscheen Blind als captain van Oranje aan de aftrap. De speler van Manchester United probeerde die rol zo goed mogelijk te vervullen, maar echt overtuigend was het allemaal nog niet. Dat gold ook voor zijn spel. Natuurlijk greep Blind na ruim een uur uitstekend in bij een kans van Theo Walcott, maar daar staat tegenover dat hij het in de slotfase in één aanval twee keer aflegde tegen Harry Kane.

Jetro Willems: 4

Het wordt zo onderhand een cliché om te zeggen dat Willems er soms bijloopt alsof hij de nieuwe Roberto Carlos is. Wat hij in de Eredivisie laat zien is ook best aardig, maar op Wembley maakte hij er een rommeltje van. De linksback van PSV oogde ongeconcentreerd en werd een paar keer op bijna denigrerende wijze in de luren gelegd. Gelukkig voor Willems en de Nederlandse voetbalfans werd de verdediger in de 81ste minuut uit zijn lijden verlost.

Na zijn korte invalbeurt tegen Frankrijk van afgelopen vrijdag had Wijnaldum op Wembley een basisplaats. De middenvelder van Newcastle United speelde een anonieme wedstrijd. Een voldoende voor hem.

Riechedley Bazoer: 6

De pas negentienjarige Ajacied heeft alles in zich om in de toekomst een vaste waarde te worden in het Nederlands elftal. Voor Bazoer, die vrijwel wekelijks nauwlettend door scouts van verschillende buitenlandse topclubs in de gaten wordt gehouden, vormde het duel met Engeland dankbaar lesmateriaal. De middenvelder had met een prima pass op aangever Vincent Janssen een rol bij de tweede Nederlandse treffer.

{image[309124][right-half][]}Ibrahim Afellay: 6

De middenvelder kreeg tegen Engeland weer eens de kans om zich vanaf het eerste fluitsignaal te bewijzen in het shirt van Oranje. Afellay, die pas na enkele afzeggingen bij de definitieve selectie werd gehaald, heeft bondscoach Blind niet kunnen verrassen. De voormalig PSV'er speelde in Londen een onopvallende wedstrijd.

Quincy Promes: 6

Na 35 minuten zat zijn negende interland erop. Promes moest zich na een ongelukkige valpartij met een knieblessure laten vervangen. De topscorer van de Russische liga leverde na een kwartier de voorzet waaruit het eerste schot op doel werd gelost, maar verder maakte hij weinig indruk.

Een doelpunt én een assist op Wembley. De loopbaan van Janssen is dit seizoen in een spectaculaire stroomversnelling geraakt. De spits werkte keihard en toonde zich in de tweede helft zeer koelbloedig vanaf elf meter, terwijl hij kort daarvoor nog een grote kans had gemist. Bij de 1-2 zette Janssen bovendien na een pass van Bazoer sterk door en legde de bal panklaar voor Luciano Narsingh. De AZ'er was dé gevierde man bij Oranje.

Memphis Depay: 5

De aanvaller is nog altijd geen schim van de speler die door wekelijks uit te blinken bij PSV een transfer naar Manchester United verdiende. Memphis maakte zowel in aanvallend als verdedigend opzicht verschillende slechte keuzes. Zo verzuimde hij diep in de eerste helft Kyle Walker af te schermen. Uit de voorzet van de verdediger tekende Vardy vervolgens voor de 1-0.

De PSV'er beleefde een geslaagde invalbeurt. Narsingh, die in de 36ste minuut binnen de lijnen kwam voor Promes, was evenals Janssen bij beide Oranje-treffers betrokken. De vleugelspeler gaf de voorzet waarna Danny Rose hands maakte. De toegekende strafschop leverde Nederland de gelijkmaker op. Op aangeven van Janssen schoot Narsingh uiteindelijk netjes de 1-2 binnen.

Marco van Ginkel, Patrick van Aanholt en Jordy Clasie speelden te kort om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen