City-coach Pellegrini niet bezig met wraak op Real

Ger
15 april 2016, 15:34

Manuel Pellegrini voelt geen revanchegevoelens opborrelen naar aanleiding van de loting voor de halve finales van de Champions League. De 62-jarige Chileen werd met Manchester City gekoppeld aan zijn oud-werkgever Real Madrid.

Pellegrini was in het seizoen 2008/2009 actief bij de Spaanse grootmacht. Hoewel hij de Koninklijke sprankelend liet voetballen en in de Primera División zelfs een puntenrecord realiseerde, werd de coach door het clubbestuur na een jaar op straat gezet vanwege het missen van de landstitel. Real haalde vervolgens José Mourinho binnen als nieuwe trainer.

Pellegrini ziet het aanstaande tweeluik niet als een kans om wraak te nemen. "Zaken uit het verleden geven mij geen extra reden om te willen winnen. Het spelen van een halve finale schenkt ons al voldoende motivatie. Real is een zeer lastige tegenstander, al maakt het in deze fase van het toernooi weinig uit welke ploeg je treft. We hadden geen voorkeur, het zijn allemaal topclubs."

De eerste wedstrijd in de halve eindstrijd is op 26 april in het Etihad Stadium. De return volgt op 4 mei in Estadio Santiago Bernabéu. Pellegrini: "Ik had liever gezien dat we de return in eigen stadion konden afwerken, maar het is niet anders. Dat we afsluiten met een uitwedstrijd zal niet doorslaggevend zijn."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen