HSV bijna veilig, concurrent Werder Bremen in mineur

Ger
22 april 2016, 22:57

Hamburger SV mag zich zo goed als zeker opmaken voor weer een seizoen in de Bundesliga. De ploeg van trainer Bruno Labbadia won vrijdag de beladen Nordderby tegen Werder Bremen met 2-1.

Pierre-Michel Lasogga was met twee doelpunten in de eerste helft de gevierde man. De bezoekers uit Bremen scoorden na de pauze de aansluitingstreffer via Anthony Ujah. De 2-1 had eigenlijk al eerder moeten vallen, maar Claudio Pizarro faalde vanaf de strafschopstip. In de resterende minuten bleef de gelijkmaker uit.

Door de winst heeft HSV, met nog drie speelronden voor de boeg, een gat van zes punten geslagen met de rivaal. Daarmee is een verlenging van het onafgebroken verblijf in de Bundesliga vrijwel zeker. De afgelopen twee jaar handhaafde HSV zich op het nippertje via de nacompetitie.

Werder Bremen dreigt het seizoen te moeten afsluiten in de nacompetitie. De achterstand op de 'veilige' vijftiende positie is twee punten. De concurrentie moet deze speelronde echter nog in actie komen.

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!