Opnieuw oud-middenvelder van Heerenveen in beeld bij Napoli

3 mei 2016, 15:06

Sven Kums speelde van 2011 tot 2013 vrijwel altijd in het basiselftal van sc Heerenveen, maar behoorde zelden tot de absolute uitblinkers in elftallen met onder meer Bas Dost, Luciano Narsingh en Hakim Ziyech. Kums keerde terug naar zijn geboorteland België en bloeide op. Via Zulte Waregem kwam hij terecht bij AA Gent, waarmee hij dit seizoen de achtste finale van de Champions League bereikte. Inmiddels houden meerdere clubs uit de grote competities Kums in de gaten.

Eerder werden Fiorentina en Sevilla al in verband gebracht met de 28-jarige middenvelder, nu zou ook Napoli geïnteresseerd zijn. Volgens Sky Sports heeft de Italiaanse club 12 miljoen euro voor hem over. Zijn zaakwaarnemer Mogi Bayat houdt de boot in eerste instantie af, maar ziet een transfer op termijn wel zitten. "Zowel Napoli als AA Gent zit in een belangrijke periode. We zullen het in de loop van volgende week bekijken, nu kan ik nog niet meer zeggen", aldus Bayat tegenover Nieuwsblad.

"Het is een fantastische speler, de Belgische Andrea Pirlo", steekt Bayat de loftrompet af over Kums. "Hij is voor veel meer clubs interessant dan alleen voor Napoli. Maar ik ken Napoli-voorzitter Aurelio De Laurentiis goed door de transfer van Kalidou Koulibaly." Eerder werd ook Marten de Roon al in verband gebracht met een transfer naar Napoli. De Roon speelde in Nederland eveneens voor Heerenveen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen