Doelman Ten Rouwelaar (35) zet punt achter loopbaan

Ger
4 mei 2016, 07:46

Jelle ten Rouwelaar is bezig aan de laatste weken van zijn voetbalcarrière. De 35-jarige doelman gaat komend seizoen bij zijn huidige club NAC Breda verder als keeperstrainer. Hij tekent een contract voor vijf jaar. Ten Rouwelaar komt sinds medio 2008 uit voor de club uit Breda.

"Het was geen makkelijke beslissing. De eerste keer dat ik er echt serieus over na begon te denken was in december. Dan weet je dat de gesprekjes met de club over het volgende seizoen er aan zitten te komen. Toen heb ik mezelf de vraag gesteld of ik nog langer zou willen spelen en die vraag is niet meer uit mijn hoofd verdwenen", zegt Ten Rouwelaar op de website van zijn managementbureau Soccer Vision. "Zo heel geleidelijk ging ik ernaar toe dat ik wilde stoppen als speler. Ik heb er met veel mensen over gesproken bij wie ik een goed gevoel heb. Dat leverde nogal verschillende reacties op, maar uiteindelijk leek dit me het beste en heb ik de knoop doorgehakt."

"Dit lijkt me een ideaal instapmoment. NAC heeft nu een staf waar ik iets van kan leren en waar ik veel vertrouwen in heb", aldus de sluitpost. Ook hebben we met Manchester City de ideale partner in huis gehaald waar ik ook veel van kan opsteken. Verder heb ik het gevoel dat ik andere spelers meer kan leren als trainer dan als speler."

Ten Rouwelaar begon zijn loopbaan bij FC Emmen. Daarna kwam hij achtereenvolgens uit voor PSV, FC Groningen, FC Twente, Zwolle, Eindhoven en Austria Wien.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen