Vlaar tekent voor twee seizoenen bij in Alkmaar

9 mei 2016, 09:21   Bijgewerkt: 9 mei 2016, 09:26

Daags na het definitief grijpen van de vierde plaats in de Eredivisie, die toegang geeft op de laatste voorronde van de Europa League, is er nog meer goed nieuws te melden bij AZ. Ron Vlaar heeft zijn contract bij de Noord-Hollandse club met twee seizoenen verlengd en ligt derhalve vast tot medio 2018. Dat heeft de club uit Alkmaar maandagochtend officieel bevestigd.

De ervaren Vlaar ziet nog genoeg uitdagingen in Alkmaar en zal dus geen gebruik maken van zijn transfervrije status. De 31-jarige international keerde afgelopen winter na een periode van blessureleed terug bij AZ, waar hij in het verleden de jeugdopleiding doorliep. Na zijn debuut in de Alkmaarse hoofdmacht speelde Vlaar voor Feyenoord en Aston Villa.

"Ik ben er echt heel blij mee", zegt de gelukkige Vlaar op de clubwebsite over zijn contractverlenging. "Ik heb al eerder aangegeven dat ik het hartstikke naar m'n zin heb bij AZ. Ik ben lekker aan het voetballen en we hebben goede resultaten behaald, maar er is nog genoeg uitdaging, zowel individueel als met de ploeg. Dit contract is voor mij ook een stukje rust, waar ik goed bij gedij. Het totaalplaatje is belangrijk. We kunnen hier nog genoeg bereiken. Die ambitie moeten we uitstralen, dat probeer ik iedere dag te doen. Laten we er met z'n allen tegenaan gaan."

"Er was ons binnen de mogelijkheden van AZ veel aan gelegen om Ron langer aan de club te binden", stelt directeur voetbalzaken Max Huiberts. "Je merkte bij zijn komst in oktober al dat hij nog vol ambitie zit. Met zijn leidinggevende kwaliteiten, ervaring en uitstraling heeft hij mede aan de basis gestaan van de goede prestaties na de winterstop en bijgedragen aan de ontwikkeling van medespelers. We zijn dan ook zeer blij dat we een Nederlands international van dit kaliber langer bij de club kunnen houden."

AZ stelde zondagmiddag dankzij een 1-3 overwinning bij FC Utrecht de vierde plaats veilig.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen