Simeone: "Tijd om onze wonden te gaan likken"

Jw
29 mei 2016, 09:32

Atlético Madrid was er opnieuw heel dichtbij, maar weer ging het mis. De Spaanse formatie van trainer Diego Simeone legde het gisteravond in de strafschoppenserie af tegen Real Madrid, waardoor de Champions League werd weggegeven. Trainer Diego Simeone baalde uiteraard, maar was trots op zijn team.

"Het was een zware wedstrijd, helemaal vanwege de uitslag", baalde de Argentijnse topcoach na afloop. "We begonnen slecht aan de wedstrijd en hadden in de eerste twintig minuten niets te vertellen. Daarna kwamen we beter in het spel en in de tweede helft lieten we een grote kans liggen om de score gelijk te trekken. Ik ben heel trots op mijn team dat ze zichzelf na de gemiste strafschop opnieuw hebben uitgevonden en bleven doordrukken, totdat we het doelpunt te pakken hadden. In de verlenging stonden we goed gepositioneerd, maar kreeg geen van beide teams een goede kans."

"We moeten de winnaar feliciteren, want zij zijn de terechte kampioen. Als je strafschoppen niet kunt omzetten in een overwinning, dan moet je de tegenstander feliciteren en je wonden thuis gaan likken", vervolgde Simeone, die zijn ploeg eerder in de knock-outfase tegen PSV nog zag zegevieren via strafschoppen. "We hebben in drie jaar tijd twee keer de finale bereikt. Maar dat zie ik niet als falen, omdat ik het bereiken van de Champions League-finale al een fantastische prestatie vind."

Simeone benadrukte terecht dat Atlético Madrid alle titelfavorieten is tegengekomen in de laatste wedstrijden. "De waarheid is dat ons team geweldig heeft gereageerd op een erg moeilijke editie van de Champions League, omdat we het op moesten nemen tegen Bayern München, FC Barcelona en uiteindelijk Real Madrid. Maar natuurlijk zet het je aan het denken als je twee finales hebt bereikt en beiden verliest. Dan moet je wel", besloot hij strijdvaardig.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen