Blind naar EK: "Wat hadden wij daar klaargespeeld?"

7 juni 2016, 08:51

Met het Nederlands elftal wist Danny Blind geen kwalificatie af te dwingen voor het Europees kampioenschap, maar zelf zal de bondscoach wel naar Frankrijk afreizen. Daar zal hij Frankrijk en Zweden, tegenstanders in groep A van de WK-kwalificatie, aan een analyse onderwerpen.

"Ik ga vier groepswedstrijden bekijken tijdens het EK", aldus Blind in De Telegraaf. "Twee van onze tegenstanders in de WK-kwalificatie, die in september van start gaat, geven acte de présence op het toernooi: gastland Frankrijk en Zweden, onze eerste WK-tegenstander op 6 september." Blind zal beide teams tweemaal in actie zien in de groepsfase. "Na die duels ga ik naar huis en zal ik het toernooi voor de rest op televisie volgen."

De wedstrijdscouts Ronald Spelbos en Edward Metgod zullen de overige tegenstanders in de WK-kwalificatie in kaart brengen. Daarmee worden Dick Advocaat en Marco van Basten niet belast. "Ik heb besloten om Dick Advocaat en Marco van Basten een beetje te ontzien. Zij mogen vakantie vieren."

Oranje boekte de laatste tijd prima resultaten tegen EK-gangers Ierland, Polen en Oostenrijk, met twee overwinningen en een gelijkspel. Het zette Blind aan het denken: "Als je wint van EK-gangers als Polen en Oostenrijk in aanloop naar het toernooi denk je bij jezelf toch van: wat zouden wij daar met Nederland hebben kunnen klaarspelen? Alleen is dat niet de realiteit."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen