'Manchester City nadert akkoord over Aubameyang'

Jw
7 juni 2016, 22:19

Een megatransfer is in de maak. Manchester City lijkt de portemonnee te gaan trekken voor Pierre-Emerick Aubameyang, de onbetwiste aanvalsleider van Borussia Dortmund en speler van het jaar in Duitsland. Volgens het doorgaans betrouwbare Sky Sports naderen beide clubs een akkoord over een transfersom. Na de eerdere aankoop van Ilkay Gundogan zou de Engelse topclub voor de tweede keer in korte tijd shoppen bij de nummer twee van de Bundesliga.

Aubameyang vestigde dit seizoen zijn naam als topspits door 25 keer te scoren in 31 competitiewedstrijden. Pep Guardiola, de nieuwe trainer van Manchester City, kon als oefenmeester van Bayern München de verrichtingen van de Gabonese international van dichtbij aanschouwen. Nadat op zijn aandringen eerder al Gundogan werd vastgelegd, lijkt nog een ster de Bundesliga te verruilen voor de nog lucratievere Premier League.

Aangezien Aubameyang nog tot medio 2020 vastligt in Dortmund, kan zijn club de hoofdprijs vragen voor de spits. Die ligt naar schatting om en nabij de 80 miljoen euro. Naast de 26-jarige aanvaller zou Manchester City ook bezig zijn met de komst van verdedigers John Stones (Everton) en Aymeric Laporte (Athletic de Bilbao). Guardiola hoopt in totaal vijf nieuwe basisklanten te kunnen verwelkomen op zijn eerste training.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen