Roda strikt Anastasiou: "Past perfect binnen profielschets"

Ger
17 juni 2016, 17:15

Roda JC Kerkrade heeft Yannis Anastasiou aangetrokken als nieuwe hoofdtrainer. De 43-jarige Griek zal zich voor één seizoen aan de Limburgse club verbinden. Hij is de opvolger van Darije Kalezic, die moest vertrekken na enkele kritische uitspraken over technisch directeur Ton Caanen.

Anastasiou speelde tussen 2000 en 2004 maar liefst 114 competitieduels voor Roda, waarin hij 48 maal trefzeker was. Halverwege het seizoen 2003/2004 stapte de oud-spits over naar Ajax. Verder was hij als speler actief voor Pas Preveza, Ethinikos Piraeus, OFI Kreta, RSC Anderlecht, Sparta Rotterdam en FC Omniworld. Anastasasiou werd in juli 2013 aangesteld als coach van Panathinaikos. Met die club won hij in 2014 de Griekse beker. In november van het vorig jaar eindigde zijn dienstverband bij de Griekse topclub.

Caanen is blij met de terugkeer van Anastasiou bij Roda: "We zijn uiterst zorgvuldig op zoek gegaan naar een nieuwe hoofdtrainer en na een aantal gesprekken bleek dat Yannis perfect past binnen onze profielschets. Yannis staat bekend als een people manager die de club en de Nederlandse voetbalcultuur kent. Daarnaast heeft hij ervaring als hoofdcoach op het hoogste niveau."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen