EK-debutant Albanië vernedert Roemenië en houdt hoop

19 juni 2016, 23:11   Bijgewerkt: 20 juni 2016, 19:48

Albanië heeft voor een verrassing gezorgd in poule A. Dankzij een nipte overwinning op het kwalitatief sterkere Roemenië heeft het plek drie overgenomen. Met drie punten op zak kunnen de Albanezen nog bij de beste nummers 3 komen.

Roemenië, bijna vaste klant op EK's, had het op voorhand niet in eigen hand om door te stomen naar de achtste finales. Ook als het zelf zou winnen van Albanië was het afhankelijk van de uitslag bij Frankrijk - Zwitserland. Dan zou het thuisland, dat zich al wist te plaatsen, moeten winnen van de Zwitsers.

Ook in aanvallend opzicht toonde Albanië zich onrustig. Ermir Lenjani gleed de bal voor open doel over. Ondanks het fluitsignaal wegens buitenspel dat volgde, had hij in ieder geval moeten scoren. Zijn ploeg begon opvallend genoeg zonder recordinternational en aanvoerder Lorik Cana, die terugkeerde van een schorsing na z'n rode kaart tegen Zwitserland. De organisatie miste regelmatig achterin, waardoor Roemenië een enkele goeie kans kreeg via Bogdan Stancu en Nicolae Stanciu.

Toch was het Albanië dat de fanatieke, rode aanhang liet losgaan op de tribunes. Hij kopte op slag van rust de eerste Albanese EK-goal aller tijden tegen de touwen. De spits profiteerde van een flinke fout van Ciprian Tatarusanu, die geheel onnodig uit zijn doel kwam. Hierdoor ontstond er een kans die er niet was geweest als hij bleef staan. Sadiku reageerde oplettend en koos de goede hoek: 0-1.

Ook het slotoffensief van Roemenië stelde nauwelijks iets voor. Het was allemaal te geforceerd en slordig. Een ontluisterend optreden van de ploeg die kwalitatief zo veel meer zou moeten brengen. Maar de Roemenen blijven steken op een teleurstellend puntje uit drie groepsduels, terwijl Albanië op de valreep op drie punten komt. Het houdt dus nog hoop op een plek in de achtste finales. Daarvoor zal Albanië nog één ding moeten opbrengen: een flinke dosis geduld.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen