EC: gronddeal PSV en gemeente marktconform

4 juli 2016, 12:24

Het bedrag van 48,3 miljoen euro dat de gemeente Eindhoven in de zomer van 2011 betaalde voor de gronden van PSV is marktconform, zo is gebleken uit onderzoek van de Europese Commissie. Het onderzoek vanuit Brussel naar vermeende staatssteun aan de Eindhovense club is daarmee afgerond.

"PSV is blij dat er duidelijkheid is gekomen in deze langlopende kwestie", reageert PSV-directeur Toon Gerbrands op de clubwebsite. "Vanaf het begin is het voor alle betrokken partijen duidelijk geweest dat er een rechtmatige deal lag. De bevestiging door de Europese Commissie zorgt er voor dat dit hoofdstuk gesloten kan worden. Mijn voorganger Tiny Sanders verdient in deze de credits. Hij heeft in dit lastige dossier de juiste strategie gevoerd. Voor PSV betekent dit ook, dat het nog gereserveerde bedrag van 5 miljoen euro de komende jaren vrijkomt."

"Voor mij was vanaf het allereerste moment heel duidelijk dat we een eerlijke prijs voor de grond hebben betaald. Dat was voor de gemeente namelijk een keiharde voorwaarde", vult wethouder Staf Depla aan. "We hebben dat zelfs in 2011 door een onafhankelijk bureau extra laten toetsen. De uitspraak van de Europese commissie bevestigt dit nu. Ik had niet anders verwacht, want ik weet precies onder welke condities we de transactie hebben gedaan. Het is jammer dat bij de start van het EC-onderzoek een verkeerde indruk is ontstaan en dit drie jaar in de lucht is blijven hangen. Er is drie jaar lang diep gegraven en veel informatie uitgewisseld. Het is goed dat alle twijfel over de correctheid van de grondaankoop nu is weggenomen."

In Brussel liepen vergelijkbare onderzoeken naar NEC, Willem II, FC Den Bosch en MVV, maar ook deze clubs hoeven niet langer te vrezen voor vervolgstappen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen