Geen akkoord: FOX Sports op zwart voor KPN-klanten

5 augustus 2016, 21:09

KPN-klanten kunnen vanaf morgen (zaterdag) geen FOX Sports meer kijken. Wegens een conflict tussen beide partijen gaat de betaalzender op zwart bij de televisieaanbieder. De eredivisieopener tussen NEC en PEC Zwolle, vanavond in Nijmegen, is nog wel te zien voor KPN-klanten.

Het contract tussen KPN en FOX Sports liep afgelopen maandag af en beide partijen zijn er niet in geslaagd een nieuw akkoord te bereiken. FOX Sports wil voor elke KPN-klant, dus ook degenen zonder FOX Sports-abonnement, 2 euro per maand van de televisieaanbieder. In ruil daarvoor mag KPN FOX Sports 1 in het basispakket plaatsen.

Dit betekent logischerwijs dat álle KPN-klanten meer zouden moeten betalen voor het basispakket, iets dat de televisieaanbieder niet ziet zitten. KPN wil niet dat klanten die geen interesse hebben in voetbal worden geconfronteerd met een prijsstijging. De financiële prestaties van FOX Sports blijven achter bij de verwachtingen van het moederbedrijf in de Verenigde Staten. Het aan KPN gedane voorstel zou meer inkomsten moeten genereren voor de zender.

KPN pikt de houding van FOX Sports niet, omdat Ziggo de sportzender onder andere voorwaarden mag aanbieden. Het contract tussen Ziggo en FOX Sports loopt nog tot medio 2020. KPN spande zelfs een kort geding aan, maar werd in het ongelijk gesteld door de voorzieningenrechter.

"We zijn de afgelopen week nog gewoon te zien geweest, maar KPN blijft bij het oude voorstel. Daarbij was wel sprake van enige stijging in tarieven, maar niet voldoende. In het verleden zijn we wel eens dichter bij elkaar gekomen", aldus FOX-baas Frank Rutten tegen het Algemeen Dagblad.

In een verklaring op haar eigen website meldt FOX Sports nog wel in gesprek te zijn met KPN. "U kunt er verzekerd van zijn dat wij er uiterst hard aan blijven werken om zo snel mogelijk tot overeenstemming te komen", klinkt het.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen