Arsenal ontsnapt tegen Southampton, comeback Watford

10 september 2016, 18:17   Bijgewerkt: 10 september 2016, 19:14

Arsenal is aan puntenverlies ontsnapt in de vierde speelronde van de Premier League. Een late penalty bezorgde de ploeg van manager Arsene Wenger zaterdag een 2-1 thuiszege op Southampton. Tottenham Hotspur won met 0-4 bij Stoke City, terwijl Watford FC op visite bij West Ham United een 2-0 achterstand omboog in een 2-4 overwinning.

Arsenal kwam binnen achttien minuten met 0-1 achter in het eigen Emirates Stadium. Keeper Petr Cech werkte de bal bij een vrije trap van Dusan Tadic (ex-FC Groningen en ex-FC Twente) in eigen doel. Laurent Koscielny bracht Arsenal elf minuten later langszij met een heerlijke omhaal. 1-1 leek ook de eindstand te worden, maar in de vierde minuut van de extra tijd liet Santi Cazorla Arsenal ontsnappen. De Spanjaard tekende uit een penalty, toegekend na een overtreding van José Fonte op Olivier Giroud, voor de 2-1 eindstand. Virgil van Dijk en Jordy Clasie stonden in de basis bij Southampton.

West Ham United leek op eigen veld te gaan winnen van Watford FC. Binnen 33 minuten stond de Londense club met 2-0 voor door twee goals van Michail Antonio, waarvan de laatste op heel fraaie wijze werd voorbereid door Dimitri Payet. Watford, met Daryl Janmaat in de basis, toonde echter veerkracht en boog de achterstand om in een 2-4 overwinning. Odion Jude Ighalo, Troy Deeney, Etienne Capoue en José Holebas scoorden voor de bezoekers.

Tottenham Hotspur had op visite bij Stoke City een gemakkelijke middag en won uiteindelijk met 0-4. Heung-Min Son nam, beide keren op aangeven van Christian Eriksen, nam de 0-1 en 0-2 voor zijn rekening. Dele Alli en Harry Kane maakten de andere treffers voor The Spurs, waar Michel Vorm op de bank bleef omdat Hugo Lloris weer fit is. Ook Vincent Janssen begon als reserve, maar hij mocht in de 73ste minuut invallen. Erik Pieters en Bruno Martins Indi verschenen aan de aftrap bij Stoke City.

Burnley FC en Hull City speelden met 1-1 gelijk. Steven Defour zette thuisclub Burnley in de 72ste minuut op 1-0, Robert Snodgrass maakte in de vijfde minuut van de extra tijd gelijk voor Hull. Crystal Palace won met 1-2 bij Middlesbrough, waar Marten de Roon inviel. Wilfried Zaha maakte in de 47ste minuut het verschil. Door een doelpunt van Callum Wilson in de 79ste minuut was AFC Bournemouth voor eigen publiek met 1-0 te sterk voor West Bromwich Albion.