Babel: "Hoefde niet lang te denken over Deportivo"

15 september 2016, 16:54

Ryan Babel heeft zin in zijn nieuwe avontuur. De 29-jarige Nederlandse aanvaller tekende donderdag een contract voor 3,5 maand bij Deportivo la Coruna, nadat hij eerder deze zomer zijn verbintenis bij Al Ain in de Verenigde Arabische Emiraten had laten ontbinden.

"Ik sta te popelen, het is voor mij een droom die uitkomt om in Spanje te spelen. La Liga is denk ik, samen met Engeland, de beste competitie ter wereld", zei Babel tijdens zijn presentatie bij de Spaanse club. "Waarom Deportivo? Ze hebben me de kans gegeven om hier te spelen, daar ben ik de club dankbaar voor. Ik hoefde er niet lang over na te denken. Daarnaast heb ik Deportivo jaren geleden al leren kennen, toen Roy Makaay hier nog speelde. Toen hadden ze ook buiten Spanje een goede naam." Deportivo stond in het seizoen 2003/2004 in de halve finale van de Champions League.

"Ik voel me goed, maar ben nog niet wedstrijdfit. Jullie kennen mijn geschiedenis", aldus Babel, doelend op het feit dat Al Ain dit kalenderjaar geen beroep op hem deed. "Het niveau in de Verenigde Arabische Emiraten is heel goed. Ze hebben daar mooie stadions, met goede velden. Daarnaast was ik onder de indruk van de lokale spelers, maar de buitenlanders worden anders behandeld. Ik zat in een ploeg die voor de titel moest spelen, maar die hebben we niet behaald. Daarop moest alle buitenlanders eruit. Het is voor spelers altijd lastig als ze geen goede voorbereiding hebben gehad, maar met mijn ervaring weet ik hoe ik ermee om moet gaan. Of een langer verblijf bij Deportivo tot de mogelijkheden behoort? Ja, zeker."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen