Ook amateursectie pleit voor verandering in RvC KNVB

16 september 2016, 08:14

In navolging van een meerderheid van de eredivisieclubs is ook de amateursectie van de KNVB het vertrouwen in de Raad van Commissarissen van de bond verloren. Pier Eringa, voorzitter van de Raad van Toezicht van de amateursectie van de KNVB en vice-voorzitter van het bondsbestuur, stelt dat de handelswijze van de RvC en de vertrouwensbreuk ervoor gezorgd hebben dat de situatie onhoudbaar is geworden.

Eringa schrijft de bestuurlijke chaos bij de KNVB op het conto van de RvC en vindt onder meer dat er zeer gebrekkig gecommuniceerd werd rond het terugtreden van directeur Bert van Oostveen en het naar voren schuiven van Gijs de Jong als diens opvolger. De eredivisieclubs kwamen woensdag in opstand tegen de gang van zaken, de amateursectie volgt nu. "Het vertrouwen is dusdanig geschonden dat het niet meer te lijmen valt. Dan moet je wellicht met nieuwe mensen doorgaan", zegt Eringa tegen de NOS.

Eringa, de tweede man achter voorzitter Michael van Praag in het bondsbestuur, vindt dat er wat móet veranderen bij de KNVB. "De kans is heel klein dat de RvC in zijn geheel blijft, er is te veel gebeurd", stelt hij. Niet alle geledingen binnen de bond moeten gewijzigd worden, vindt Eringa. "De KNVB is geen stuurloos schip. Je kan zeggen dat we binnen de sectie Betaald Voetbal een probleem hebben met de raad van commissarissen."

"Het moet afgelopen zijn dat er een beeld bestaat alsof het een chaos is bij de KNVB. Daarom moeten er intern eerst de koppen bij elkaar worden gestoken en daarbij zullen waarschijnlijk harde woorden vallen", maakt Eringa duidelijk. "Het is de taak van het bondsbestuur om van bovenaf te kijken hoe we de zaak weer goed georganiseerd krijgen. We gaan kijken of de huidige structuur bij de KNVB wel werkt en hoe mensen onderling hebben gefunctioneerd en gecommuniceerd."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen