NAC geeft het weg: "Hadden hoge verwachtingen"

1 oktober 2016, 10:54

NAC Breda had aan een zege op FC Volendam genoeg om zich te verzekeren van deelname aan de nacompetitie, maar het team uit Brabant ging vrijdag met 2-1 onderuit in Noord-Holland. Trainer Marinus Dijkhuizen vindt het zonde dat zijn ploeg het heeft laten liggen.

"Dit was vooraf een mooi affiche. Er zijn veel supporters mee, er stond wat op het spel. Dat was ook te zien, veel grote kansen voor ons in de eerste minuten. We maken de 1-0 en zitten goed in de wedstrijd. We hadden wel moeite met Volendam via de zijkanten en corners", blikt Dijkhuizen terug op de clubsite.

"Verdedigend was het moeizaam van onze kant. Begin tweede helft krijgen we nog een enorme kans op de 2-0 en even later wordt het toch 1-1. Na de rode kaart denk je: nu kunnen we Volendam de laatste twintig minuten pijn doen. We brachten wat creativiteit vanaf de bank, maar dat kwam er niet uit. We zijn niet meer gevaarlijk geweest. Volendam was met name in de omschakeling gevaarlijk. Helaas krijgen we in de 88ste minuut dan nog een pingel tegen die erin gaat. Al met al was het een teleurstellende avond. We hadden hoge verwachtingen van deze wedstrijd, maar hij is in een kater geëindigd. Verliezen is vervelend, zeker tegen tien man."

Door de nederlaag van NAC heeft VVV-Venlo nu beslag gelegd op de nacompetitieplaats.