Wenger denkt dat Özil status van Bergkamp kan krijgen

5 november 2016, 12:10

De voetbalkwaliteiten van Mesut Özil hebben nooit ter discussie gestaan, maar dit seizoen is de aanvallende middenvelder bij Arsenal meer dan de man van de assists en de mooie steekballen. In de laatste vijf wedstrijden was hij bijvoorbeeld vijf keer trefzeker, met als hoogtepunt zijn wereldgoal van afgelopen dinsdag tegen Ludogorets in de Champions League. Arsenal-coach Arsene Wenger denkt dat de Duitser bij Arsenal de status van Dennis Bergkamp kan verwerven, als hij de club lang trouw blijft.

Özil wordt door de fans van Arsenal momenteel op handen gedragen en zou zich populair maken als hij zijn in 2017 aflopende contract verlengt. "Hij kan de status van Bergkamp krijgen, als hij zijn toekomst aan ons verbindt. Ik zie wel vergelijkingen tussen beide spelers", zegt Wenger tegen Sky Sports. "Dennis speelde lang bij de club en stopte op zijn 38ste bij ons. Dat zou betekenen dat Mesut nog tien jaar bij ons moet spelen. Om een legende te worden, moet je een lange periode bij één club actief zijn", zegt Wenger over Özil, die in 2013 werd weggekocht bij Real Madrid.

De Franse coach van de gedeelde koploper van de Premier League is positief over de Duitser. "Ik geloof dat hij nu een leeftijd heeft bereikt waarop hij volwassen wordt. Hij is nu 28 en meer gefocust op de efficiëntie. Toen hij hier kwam, was het meer een speler die zich richtte op mooi voetbal. Hij heeft ook meer diepgang, waardoor hij nu meer in scoringspositie komt. Mesut legt zichzelf ook veel druk op en wil continu presteren."

Arsenal speelt zondagmiddag de derby tegen Tottenham Hotspur in de competitie.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen